Externe

Portugalia este câştigătoarea concursului Eurovision

Melodia „Amar Pelos Dois” interpretată de cântărețul Salvador Sobral a adus Portugaliei trofeul Eurovision 2017, cu un total de 758 de puncte. Locul al doilea a fost ocupat de Bulgaria, cu 615 puncte, iar pe locul al treilea s-a clasat Republica Moldova, cu 374 de puncte. 

„Trăim într-o lume în care muzica e ca la fast-food. Am câştigat pentru că eu cânt altfel de muzică. Să aducem înapoi muzica de calitate!”, a spus Salvador Sobral după ce a fost anunțat câștigator al EUROVISON 2017. 

România s-a clasat pe locul șapte, punctele obținute din partea publicului ajutându-i pe Ilinca și Alex să urce în clasament. România a a primit din partea publicului 224 de puncte.

Trofeul Eurovision a fost disputat de 27 de țări. Reprezentanţii României au evoluat în concurs pe cea de-a 20-a poziţie şi au interpretat melodia ”Yodel It!” fără greşeală. Momentul celor doi fiind completat de o grafică cu animaţii multicolore şi de prezenţa a două tunuri strălucitoare pe scenă. În timpul spectacolului, Alex Florea a urcat pe unul dintre cele două tunuri.

În încheierea momentului lor, Alex Florea a surprins-o pe Ilinca sărutând-o pe obraz. Sărutul neașteptat al lui Alex fiind desemnat drept unul dintre cele mai ciudate văzute vreodată, mai ales după reacția pe care a avut-o Ilinca.  Cei din online au mai reacționat și la rochia roșie (prea scurtă) pe care reprezentanta României a ales să o poarte.

“Mă bucur enorm pentru acest rezultat. Am muncit foarte mult pentru ca România să strălucească pe scena EUROVISION 2017 și să ne întoarcem acasă cu un rezultat bun. Pentru acest lucru, doresc să le mulțumesc în special românilor din diaspora. Mai mult, ne-am situat în top trending Twitter în această seara, pe poziția a cincea, pentru că fanii Yodel it! s-au mobilizat extraordinar și ne-au ridicat în clasament“, a declarat Alex Florea la finalul concursului.

Deși organizatorii și-au dorit să ofere un show grandios, au existat și câteva incidente. Un bărbat s-a urcat pe scenă și și-a dat pantalonii jos,  în timp ce pe scenă era câștigătoarea de anul trecut a Eurovisionului.

Un alt incident care a umbrit gala de la Kiev a fost faptul că președintele țării, Petro Poroșenko, și-a anulat participarea la spectacol, după ce s-a aflat că patru civili au fost uciși sâmbătă de un obuz în estul Ucrainei, scrie Agerpres.

Toată lumea a fost şocată şi de anunțul făcut de reprezentantul televiziunii naționale a Israelului, care a anunțat că țara sa nu va mai participa la Eurovision. ”De 44 de ani, Israelul participă la Eurovision și a câștigat de trei ori, dar seara aceasta este ultima pentru noi. În curând, IBA va încheia pentru totdeauna transmiterea acestui concurs”, a spus reprezentantul postului, Ofer Shalom, în momentul anunțării voturilor.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top