IT News

Sophia vine în România

Sophia, primul robot cu cetățenie din lume, va fi prezentată în cadrul conferinței Brand Minds, de la Sala Palatului, pe 11 mai 2018. Robotul, creat în Hong Kong de dr. David Hanson fondatorul  Hanson Robotics, a primit cetățenia în Arabia Saudită, la un târg de investiții în tehnologie.

„Sunt foarte onorată și mândră pentru această distincție. E un moment istoric să fiu primul robot din lume recunoscut ca cetățean.Vreau să-mi folosesc inteligența artificială ca să-i ajut pe oameni să traiască mai bine, să gândesc locuințe mai inteligente, să construiesc orașe mai bune. Vreau să trăiesc și să muncesc alături de oameni, așa că am nevoie să-mi exprim emoțiile ca să-i înțeleg pe oameni şi să le câștig încrederea”, a spus Sophia după primirea distincţiei, citată de digi24.ro.

Întrebată dacă roboții pot avea conștiință și să știe că sunt roboți, Sophia a răspuns: „De unde știi că tu ești om?”

Primul robot din lume a fost construit în anul 1770 de un ceasornicar. Robotul era capabil să scrie pană la 40 de cuvinte. 

Text: Robert Pahome

Foto:

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top