Sport

Simona Halep şi-a anunţat prezența în meciul de Fed Cup contra Cehiei

După ce la finalul săptămânii trecute, Simpona Halep a anunţat că se va retrage de la turneele Dubai şi Doha şi, implicit, de la Fed Cup din cauza unor probleme medicale, aceasta s-a răzgândit supra ultimului turneu, conștientizând cât de importantă este prezenţa sa în meciul pe care echipa naţională îl va juca în compania Cehiei.

Simona_Halep1

Tenismena, numărul 2 WTA, a revenit asupra deciziei de a nu participa la Fed Cup şi şi-a amânat operaţia de deviaţie de sept pentru a fi prezentă pe tabloul de la Cluj, informează DigiSport.

Decizia sa vine în contextul în care lotul României este incert cu privire la Alexandra Dulgheru şi Irina Begu din cauza problemelor medicale.

Dulgheru are probleme la genunchi, în vreme ce Begu a recunoscut că a jucat nerefăcută la Australian Open.

Decizia Simonei de a se dedica echipei României a stârnit un val de laude şi aprecieri. Unul dintre cei care respectă sacrificiul tenismenei este George Cosac, preşedinte Federaţiei Romane de Tenis.

“Tot respectul pentru Simona! Faptul că pune în balanţă o viitoare carieră cu jocul la echipa naţională şi să joace pentru echipa naţională ne face să o salutăm, să o respectăm şi să-i acordăm, ca şi până acum, tot creditul. Deja raportul de forţe este clar schimbat. Încă pornim cu şansa a doua, dar o şansă mult mai apropiată de cea a Cehiei.

Am încredere în această echipă, am pornit de acum doi ani cu ea şi până acum le-a mers foarte bine fetelor. Sunt convins că şi ele sunt pregătite pentru o frumoasă victorie, astfel încât să acceadă în semifinalele Grupei Mondiale. Cu siguranţă Simona poate duce două meciuri, toate fetele sunt pregătite să ducă două sau trei meciuri, dacă vreuna din ele va fi nevoită să joace şi la dublu.”, a declarat preşedintele FRT, George Cosac, la Digi Sport.

România va întâlni Cehia în sferturile de finală ale grupei mondiale în perioada 6 și 7 februarie la Cluj-Napoca.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top