Sport

Simona Halep, în pericol să rateze primul loc WTA după ce a ales sa meargă la Shenzhen

Simona Halep este în pericol să piardă primul loc în clasamentul WTA chiar dacă va câștiga turneul de la Shenzhen (China). Aceasta a ales să debuteze în 2018 la Shenzhen, un turneu de categorie inferioară.

Ocupanta locului doi mondial, iberica Garbine Muguruza va evolua la începutul anului la Brisbane (Australia), un turneu la care sunt mai multe puncte puse în joc.

Învingătoarea de la Shenzhen va primi 280 puncte, în timp ce, câștigatoarea de la Brisbane 470 de puncte. Practic, un succes la Brisbane îi va asigura Muguruzei primul loc, indiferent ce va face Halep. Ambele turnee vor începe la data de 1 ianuarie.

La turneul din China, Simona va intra direct în turul al doilea, fiind cap de serie numărul 1. Aceasta s-ar putea întalni la un moment dat cu jucătoare de top care i-au dat bătăi de cap în acest an: letona Jelena Ostapenko, care a învins-o în finala de la Roland Garros și rusoaica Maria Sharapova, care a eliminat-o în primul tur la US Open.

La turneul din China, România va mai fi reprezentată de Irina Begu și Mihaela Buzărnescu, ambele deja înscrise pe lista participantelor.

Text: Alex Mărunțelu

Foto: 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top