Companii

Ryanair depune o ofertă pentru 90 de avioane Alitalia

Ryanair va prezenta o ofertă pentru a opera 90 de avioane sub marca Alitalia, utilizând echipajele actuale, în cadrul strategiei de restructurare a companiei aeriene italiene, potrivit declarației de joi a directorului general al companiei, scrie Agerpres.

“Vom face o ofertă pentru 90 de avioane, împreună cu piloţii, personalul navigant şi rutele lor”, a declarat Michael O’Leary, directorul Ryanair.

Compania aeriană are ca dead line pentru prezentarea ofertei angajante pentru compania Alitalia, data de 2 octombrie. Alitalia a fost plasată sub administrare pentru a doua oară în mai puţin de un deceniu.

Oferta de a opera 90 de avioane împreună cu echipajele actuale este condiţionată de anumite reduceri de efective, modificări ale condiţiilor de lucru şi renegocierea contractelor de închiriere a avioanelor, potrivit spuselor lui Michael O’Leary.

“Cred că unul dintre aspectele Alitalia care este foarte atractiv este flota sa de avioane capabile să zboare pe distanţe lungi. Există capacitatea de a creşte puternic pe acest segment”, a precizat O’Leary.

Se pare că Ryanair este interesată să depună o ofertă pentru întreaga companie Alitalia, care deţine aproximativ 120 de avioane. Acest lucru este greu de realizat întrucât Ryanar ar ajunge să dețină peste 50% din piața italiană.

Aproximativ 10 firme, printre care și Ryanair, şi-au exprimat interesul pentru preluarea întregii sau unei părţi din compania aeriană italiană Alitalia.

sursa foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top