Companii

Industria şisturilor din America nu este la fel de puternică cum pare

Reducerea mare a prețurilor obținută de companiile nord-americane de petrol și gaze a atins probabil limita, iar orice creștere a profitabilității pentru o mare parte a industriei de șisturi și nisipuri petroliere din SUA va trebui să provină din creșterea prețului petrolului, se arată într-un raport al Moody’s Investors Service, potrivit Capital.ro.

Moody’s a studiat 37 de companii petroliere şi gaze din Canada şi SUA, concluzionând că, deşi industria petrolieră şi-a redus dramadic costurile de producţie în ultimii trei ani iar în prezent este în mijlocul înregistrării unei situaţii financiare mai bune, există totuşi o mică „cameră” pentru mai multe progrese.

„După îmbunătăţirea structurii de costuri în 2015 şi 2016, companiile nord-americane de explorare şi producţie (E&P) vor demonstra o eficienţă semnificativă a capitalului în măsura în care preţul petrolului din West Texas Intermediate (WTI) depăşeşte 50 de dolari pe baril şi preţul gazului natural Henry Hub este de cel puţin 3.00 de dolari pe MMBtu„, a spus Moody’s. Cu alte cuvinte, WTI va trebui să crească în continuare dacă industria îşi va îmbunătăţii poziţia financiară.

Raportul este o altă dovadă care sugerează că industria de şisturi din S.U.A se află într-o situaţie mult mai delicată decât crede. Șisturile din S.U.A au fost prezentate ca fiind agile, slabe şi rapide, pentru a răspunde la schimbările de preţ ale petrolului. Ia în timp ce acest lucru este adevărat, profiturile rămân evazive, în ciuda creşterii producţiei.

Într-un raport separat care se axează pe companiile mari de petrol, Moody’s a ajuns la concluzia că îmbunătăţirea poziţiei financiare a industriei petroliere din ultimul an este pe cale să încetinească. Toate reducerile ale preţurilor şi creşterea eficienţei au fost deja „realizate”. Moody’s şi-a redus perspectivele pentru aceste mari companii petroliere în anul 2018, de la “pozitiv” la “pur şi simplu” stabil.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top