Companii

Amazon i-a luat locul companiei Google în topul celor mai valoroase companii

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a cărui avere este estimată la 130 de miliarde de dolari, făcându-l cel mai bogat om de pe planetă şi probabil din tot universul. Poate într-o zi se va aventura în spaţiul cosmic într-una dintre rachetele sale pentru a căuta o formă de viaţă cu mai mulţi bani, conform Capital.ro.

Până atunci, Besoz trebuie să îşi stabilească un alt obiectiv pe care să îl îndeplinească.

Compania pe care o conduce, Amazon, tocmai a depăşit Alphabet, deţinătorul Google, devenind cea mai valoroasă companie din SUA. Pentru a treia zi consecutivă Google a scăzut în timp ce Amazon şi-a revenit.

Ca rezultat, valoarea de piaţă a companiei Amazon a crescut la aproximativ 765 de miliarde de dolari, cu aproape 3 miliarde de dolari mai mult decat cea a lui Google.

Doar Apple este în faţa lui Amazon, iar Microsoft, pe care Amazon a întrecut-o la începutul anului 2018, nu este cu mult în spate. Cu o valoare de piaţă de 720 de miliarde de dolari, Microsoft este pe locul patru în topul celor mai valoroase companii din Statele Unite ale Americii.

Google a recunoscut că hackerii ruşi au umpărat anunţuri pe YouTube, Gmail şi alte proprietăţi Google care au dus la alegerile prezidenţiale din 2016 ale SUA. Investitorii încep să se teamă că această controversă nu va dispărea curând. Directorii Facebook şi Google vor fi chemaţi în faţa Congresului şi parlamentarilor din Europa pentru a da explicaţii.

De asemenea, este mai îngrijorător faptul că autorităţile de reglementare ar putea spargte modul în care aceste companii vând anunţuri, ceea c ear putea încetini ritmul de creştere a veniturilor şi a profitului. Totuşi, pentru Amazon nu este atât de gravă problema cum este pentru Google.

Amazon este în primul rând o companie care îşi face banii din comerţul cu amănuntul (online şi offline datorită magazinelor Whole Foods şi Amazon). Este adevărat că Amazon a început să vândă mai multă publicitate. Compania de cercetare eMarketer a remarcat într-un raport luni că se aşteaptă ca Amazon să genereze în acest an venituri de aproape 3 miliarde de dolari în publicitate.

Dar aceasta este doar 2,7% din piaţa de vânzare a anunţurilor online de peste 100 de miliarde de dolari. Google, inclusiv YouTube, controlează mai mult de o treime din piaţă. Venitul din anunţuri este de aşteptat să atingă 40 miliarde de dolari în acest an.

Totuşi, Amazon are inca o şansă de a întrece chiar şi compania Apple, ca cea mai valoroasa companie de pe Wall Street. Producătorul iEverything valorează aproape 900 de miliarde de dolari.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top