Sport

România strălucește: Cristina Neagu, numită cea mai bună handbalistă din lume în 2015

Vești incredibile din handbal, după ce Cristina Neagu a câștigat pentru a doua oară în carieră titlul de cea mai bună handbalistă din lume.

Sursa Foto: Facebook Handbal Feminin

Sursa Foto: Facebook Handbal Feminin

În urma unui sondaj realizat de Federația Internațională de Handbal, românca și-a adjudecat acest premiu în fața altor sportive ca Heidi Loke (Norvegia), Nora Mork (Norvegia), Cornelia Nycke Groot (Olanda) și Karolina Kudlacz-Gloc (Polonia).

Acest titlu vine ca urmare a unui sezon excelent făcut de Cristina Neagu cu echipa sa de club Buducnost anul trecut. Formația ungară a câștigat campionatul, dar și Liga Campionilor, Cristina Neagu fiind desemnată cea mai bună marcatoare din Ligă împreună cu Andrea Penezici, fiecare cu 102 goluri.

În plus, Cristina a fost numită cea mai valoroasă jucătoare de la Campionatul Mondial care a vut loc în Danemarca.

”Sunt mândru de performanța Cristinei și sunt convins că o națiune întreagă va fi alături de ea și de coechipierele ei în luna august, la Jocurile Olimpice de la Rio, unde echipa națională de handbal feminin va reprezenta sporturile de echipă din România”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRH, potrivit Agerpres.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top