Diverse

RECALCULAREA PENSIILOR. MAJORARE CU 40% ?

Scandalul măririi pensiilor continuă!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a declarat că în zilele următoare va  emite un ordin pentru recalcularea pensiilor. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, ca măsură de reformă, aceasta propune angajarea unui numar suplimentar de oameni și de procurarea de echipamente  speciale prin Programul Național de Recuperare și Reziliență.

“Pe legea 263, noi de fiecare dată am spus că putem să majorăm pensiile. Cu 40% nu, dar putem să creștem punctul de pensie, așa cum am și facut-o (…). Ideea unei majorări de pensii este ca ea să conducă și la creșterea puterii de cumpărare, nu la scăderea acesteia, sărăcirea oamenilor și explozia tuturor.Anul acesta planul este următorul, pentru că vreau să lăsăm orice logică politică la o parte şi să le spunem oamenilor cum stau lucrurile: începem procesul de recalculare a pensiilor; în zilele următoare voi emite un ordin prin care se evaluează toate dosarele de pensie, astfel încât ele să fie pregătite ca pe o nouă lege a pensiilor, bazată pe contributivitate şi echitate în sistemul de pensii, să putem ajunge, sper eu în maxim un an şi jumătate, la o recalculare a tuturor pensiilor în România. Procesul (de recalculare – n. r.) este unul laborios şi presupune mai multe etape: una este etapa legislativă, în care trebuie să găsim o formulă prin care, într-adevăr, în sistemul de pensie să aducă echitate, contributivitate şi să privim şi spre pensiile speciale. În paralel, vorbim despre aproximativ 5.000.000 de dosare de pensii, 4,9 milioane aflate în plată, iar 200.000 de dosare intră lunar în plată cu noile pensionări. Pentru asta ne trebuie aproximativ 1.000 de persoane angajate în Casele de Pensii pe perioadă determinată, specialişti care să vină să lucreze în acest proces. Ne trebuie în continuare să fie achiziţionate echipamente, softuri, iar întregul proces este evaluat de către oamenii specialişti din Ministerul Muncii la doi ani, eu i-am rugat să facă acest lucru într-un an de zile”, a menţionat Raluca Turcan. Sursa

 

Sursa Știrile ProTv.

RECALCULAREA PENSIILOR. MAJORARE CU 40% ?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top