Politic

Raețchi: Gabriela Firea ar trebui să dea dovadă de responsabilitate

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, a susținut marți că ”acțiunea de PR” a primarului general, Gabriela Firea, transformă jocul ”Balena albastră” într-un fenomen periculos.

”Acţiunea de imagine a primarului general al Capitalei, Gabrielei Firea, de a merge în şcoli pentru a atrage atenţia asupra jocului «Balena albastră» ar putea avea efecte nocive. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, intervine într-o situaţie pentru care nu are nicio pregătire de specialitate, iar implicarea sa ridică gradul de interes pentru un fenomen marginal. Acţiunile de PR ar trebui să se oprească la graniţa competenţei profesionale şi a unor riscuri vitale. Există voci importante de specialişti, psihologi renumiţi, care au afirmat că «Balena albastră» s-a transformat dintr-un fenomen marginal într-unul periculos tocmai din cauza atenţiei exagerate de care are parte şi la care a contribuit, indirect, zilele acestea şi primarul Capitalei. Cum poate interacţiona Gabriela Firea cu aceşti copii în condiţiile în care nu are pregătire de specialitate? Nu este acesta un subiect mult prea delicat pentru a fi tratat cu asemenea uşurinţă?”

Deputatul susține că primarul general trebuie să dea dovadă de responsabilitate în ciuda dorinței sale de acumulare a capitalului politic.

”Un politician – şi mai ales primarul general al Capitalei – trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Jocul «Balena albastră» este o chestiune care merită toată atenţia noastră, dar prin intermediul specialiştilor, nu al politicienilor dispuşi la orice pentru o ştire. Îi recomand doamnei Firea să se ocupe de traficul din Capitală – un haos care uneori implică riscuri vitale”, mai afirmă Ovidiu Raeţchi.

Gabriela Firea și Carmen Dan, ministrul de Interne, au demarat, în cursul zilei de marți, la Școala 164 din sectorul 6 al Capitalei campania numită „Stop joc! E viaţa ta!”

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top