Politic

Deputat USR: ”Se dă liber nepotismului”

Deputatul USR Stelian Ion, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaților, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că partidul din care face parte vrea să atace la Curtea Constituțională proiectul de lege prin care a fost desființată noțiunea de conflict de interese.

„Juridic vorbind este vorba de o reformulare a acestui text, inclusiv denumirea infracţiunii este reformulată. Pe viitor, se doreşte să fie denumită infracţiunea de folosire a funcţiei pentru favorizarea altei persoane. Întreg conţinutul acesta este modificat substanţial, sunt eliminate pasaje foarte importante din această infracţiune şi este stabilită o condiţie care goleşte de conţinut aproape întregul text incriminator”, a completat Stelian Ion, potrivit news.ro.

Acesta a mai spus că după adoptarea proiectului de lege de modificare a Codului penal, toate persoanele care sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese vor fi scoase de sub acuzație.

„Consecinţa foarte gravă este aceea că imediat după adoptare şi după publicarea în Monitorul Oficial a acestei legi, toate persoanele care sunt cercetate pentru săvârşirea acestei infracţiuni vor fi scoase de sub acuzaţie. Consecinţa pentru viitor este că se dă liber nepotismului, se dă liber exercitării funcţiei publice în astfel de condiţii în care principiul de bază al imparţialităţii să nu mai fie respectat. Primarii, toţi funcţionarii publici vor putea încheia acte, contracte cu persoane apropiate, cu parteneri, foşti parteneri de afaceri, foşti angajaţi, cu firme ale unor rude, ale soţiei, ale cumnatului fără absolut nicio problemă dacă vor dovedi că această încheiere sau acest contract este în interes public. Cu alte cuvinte, dacă vor dovedi că acele firme sau acele persoane sunt firme care desfăşoară activitate corectă şi oferă în schimbul remuneraţiei un serviciu bun pentru comunitate”, a explicat deputatul USR, citat de news.ro.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top