Politic

Ponta despre disputa Firea-Grindeanu: Şi Traian Băsescu dădea pe vina pe Guvern când era primar general

Deputatul PSD Victor Ponta a scris luni pe Facebook, ca răspuns la disputa dintre primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi premierul Sorin Grindeanu, că şi Traian Băsescu, pe vremea când era primar, dădea vina pe Executiv pentru eşecurile sale, întrebându-se dacă este acum o “urgenţă” schimbarea Guvernului. Ponta comentează că Băsescu a candidat apoi la prezidenţiale, deşi afirmase că nu o va face.

Schimbarea Guvernului Grindeanu este urgenţa noastră în acestă vară? Este ceea ce îşi doresc cei care au votat în decembrie 2016 pentru PSD? Sau membrii PSD? Sau parlamentarii care susţin majoritatea guvernamentală? Eu am votat în decembrie cu PSD, sunt (încă) membru al partidului şi, ca deputat, am votat mereu pentru susţinerea proiectelor acestui Guvern – să înţeleg că până acum am greșit?”, scrie Ponta pe Facebook.

Fostul premier Victor Ponta face aceste referiri cu privire la disputa dintre Gabriela Firea şi Sorin Grindeanu.

Eram în Guvernul PSD condus de Adrian Năstase în perioada 2001-2004, când Primar General al Bucureştiului era Traian Băsescu; îmi amintesc că, pentru tot ce nu era el în stare să facă la Primărie, Băsescu dădea vina pe Guvern / iar în 2004 s-a jurat că vrea să rămână Primar să îşi termine proiectele, dar a candidat la Prezidenţiale şi aţi văzut ce bine ne-a fost!”, mai scrie Ponta.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu „ca la început”, dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele „se lovesc de un zid”, iar relaţia Executivului cu administraţia locală este „mai proastă” decât pe vremea Cabinetului Cioloş.

Premierul Sorin Grindeanu a răspuns că a fi premier este o „răspundere imensă” şi că, pentru a pune în practică programul de guvernare, este nevoie de stabilitate. Premierul mai atrage atenţia că adversarii PSD „sunt în afara partidului”, respectiv PNL şi USR.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top