Politic

Klaus Iohannis: Solicit PSD să rezolve problema pe care singur a creat-o

Marți, în timpul vizitei oficiale de la Berlin, Klaus Iohannis a avertizat PSD-ul să nu introducă în negocieri subiectul autonomiei pe criterii etnice și că tratativele nu trebuie să vizeze lucruri care nu trebuie negociate.

Klaus Iohannis a atras atenția asupra negocierilor între partide, care sunt firești, dar care nu trebuie să dezbată chestiuni care nu necesită negocieri. Acesta a mai atras atenția și asupra disputelor de la București dintre partide, care nu ar trebui să pună sub semnul întrebării situația economică a țării.

“Este natural să existe astfel de negocieri şi chiar dacă sunt în Berlin am fost în permanenţă informat şi nu e cazul să apară impresia că nu ştiu ce se pretrece în ţară. Solicit PSD să rezolve problema pe care singur a creat-o şi atrag atenţia să nu introducă în agenda de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, nu trebuie să se negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care nu sunt dorite în România, care nu trebuie negociate sub presiunea unei situaţii deosebite”, a declarat președintele Iohannis.

La Berlin, șeful statului a afirmat că nu se va abate de la criteriile anunțate înainte de alegerile parlamentare din 2016, privind eventualitatea numirii unui nou premier, susținând că orice conducător al Executivului trebuie să fie o persoană integră.

“Eu nu mi-am schimbat opiniile politice şi sunt în continuare de părere că, în România, desemnată de mine pentru funcția de premier poate să fie numai o persoană integră. Nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care, încă vă amintiţi, din toamna anului trecut le tot enunţ. România are nevoie de un Guvern stabil, are nevoie de un premier integru”, a spus Klaus Iohannis.

sursa foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top