Social

Urșii atacă din nou!

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, un bărbat în vârstă de 39 de ani și o fetiță de 14 ani au fost atacați ieri dimineață de un urs. Bărbatul a scăpat cu doar câteva zgârieturi, dar fetița are o plagă mușcată la șold și zgârieturi la umăr. 

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Socaciu, a declarat pentru Mediafax că “ursul este căutat de Garda de Mediu, Agenția pentru Protectia Mediului, Garda Forestieră și de asociațiile de vânătoare, însă misiunea este destul de dificilă deoarece Cartierul Câmpului, zona unde a avut loc atacul se află la periferia orașului, în apropiere de pădure”.

Localnicii spun că în zonă au loc frecvent atacuri de acest gen motivul fiind absența hranei urșilor în pădure. Estimările oficiale arată că în România trăiesc aproximativ 6500 ursi bruni și anual se nasc aproximativ 1000 de pui.

Text: Robert Pahome

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top