Diverse

Pharell Williams și Robin Thicke plătesc daune pentru plagiat

blurred lines-hyperflash

Piesa “Blurred Lines” a fost declarată un plagiat după piesa “Got to Give It Up” a lui Marvin Gaye. În urma hotărârii judecătorești a Tribunalului Districtual din Los Angeles, s-a dat dreptate familiei lui Marvin Gaye, proclamându-se că anumite fragmente din single-ul “Got to give it up” au fost preluate de către Pharell Williams și Robin Thicke.

Judecătorii americani au decis ca interpreții piesei “Blurred Lines” să plătească moștenitorilor cântărețului Marvin Gaye suma de 7,3 milioane de dolari, ca parte a încasării obținute de Pharell și Robin, în urma încălcării legii dreptului de autor.

Mai exact, procesul a fost intentat în 2013, anul în care piesa “Blurred Lines” a fost declarată hit-ul anului în SUA, unde a stat în topuri pe prima poziție timp de 12 săptămâni consecutive.

Totodată, membrii familiei lui Marvin Gaye, doresc să obțină un oridin judecătoresc de interzicere a difuzării, comercializării și interpretării a hitului “Blurred Lines”.

Pharell, Robin și T.I. se declară a fi extrem de dezamăgiți de hotărârea judecătorească, ei negând vehement că piesa ar fi un plagiat, considerând că decizia luată va avea un precedent oribil pentru muzică și creativitate.

Voi ce părere aveți? Seamănă sau nu piesele?

sursa: US Weekly

foto: Google

 

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top