Diverse

Warner Bros şi Tolkien au ajuns la un acord în procesul de 80 de milioane de dolari

Fundaţia scriitorului J.R.R Tolkien şi studioul Warner Bros au ajuns la  un consens în procesul de 80 de milioane de dolari început în 2012. Procesul este legat de obţinerea drepturilor de autor asociate jocurilor online inspirate din cărţile fantastice scrise de Tolkien,  “The Hobbit” şi “The Lord of the Rings”, potrivit Reuters.

Acordul încheiat între Tolkien şi o subdiviziune Warner Bros a fost dezvăluit într-un document oficial publicat vineri de Tribunalul Los Angeles. Înţelegerea făcută a încheiat şi contraprocesul demarat de compania de studiouri de film şi Zaentz Co. Cu toate acestea, termenii acordului nu au fost făcuţi publici.

“Părţile sunt mulţumite că au rezolvat amiabil această chestiune şi aşteaptă cu nerăbdare să colaboreze în viitor”, a declarat Paul McGuire, purtător de cuvânt al studioului Warner Bros, luni.

Fundaţia Tolkien acuzase Warner Bros şi ceilalţi pârâţi de încălcarea unui acord din 1969 care permitea vânzarea unor produse “tangibile” prin asocierea cărţilor celebrului scriitor jocurile de noroc online şi din cazinouri.

Ambele trilogii cinematografice “The Lord of the Rings” şi “The Hobbit” au înregistrat de la apariţie, încasări mondiale totale de peste 2,9 miliarde de dolari.

sursa foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top