Locuri

”Îndrăgostit de vânt”

Hyperflash vă invită  să vă pierdeți într-o atmosferă de basm. O  atracție unică în Sozopol (Bulgaria), castelul ”Îndrăgostit de vânt” (In loved in wind, Castle of Ravadinovo) își deschide porțile pentru a vă introduce în lumea fantastică a poveștilor minunate.

Castelul aparține lui Georgy Kostadinov Tumpalov, care este arhitectul, proiectantul și dezvoltatorul ansamblului. Construcția e relativ nouă, datând din anul 1996. Familia lui Tumpanov, împreună cu muncitorii din satul vecin Ravadinovo, au reușit să ducă la bun sfârșit minunea.

Pentru construcția castelului s-au adus cantități enorme de piatră extrasă din muntele Strandzha, piatră cu proprietăți deosebite. Aceasta își modifică nuanțele în funcție de lumina care o străbate. Piatra este marmură cu urme de micro diamante, ceea ce face castelul să-și schimbe culoarea. Dimineața are culoarea roz pal, în timpul zilei devenind albă, iar noaptea strălucește.

Construcția are forma unei cruci și numeroase camere. Unele decorate în stil medieval, renascentist sau în stil baroc.

Ansamblul cuprinde castelul încântător, un parc cu lacuri cristaline, grădini superbe, statui din piatră sau bronz, capele,  un mic centru de echitație, locuri de joacă pentru cei mici, o galerie de artă interesantă, o mică gradină zoologică, dar și un cinematograf în aer liber.

Vizitatorii au la dispoziție nenumărate magazine de suveniruri, un restaurant cu mâncăruri diverse, degustări de vinuri cu somelier, o terasă intimă la care pot sta să savureze o limonada rece, privind imaginile magnifice ce le oferă peisajul. Doritorii de distracție pot participa la jocuri de tip Escape Room sau vânătoare de comori.

Lăsați magia să vă îmbrățișeze, lăsați-vă purtați de vânt!

”Sunt un străin care vine dintr-o țară îndepărtată

Și de-a lungul drumului, te-am purtat în inima mea.

Te-am ținut în siguranță în sufletul meu.

Ca o mamă care își protejează copilul.

Te-am purtat mult timp, visul meu,

Și te-am ridicat piatră cu piatră.

Acum, te văd în fața ochilor mei

UN CASTEL PURTAT DE VÂNT”.

”Îndrăgostit de vânt”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top