Texte și Protexte

Manager de spital, speriat de presă

Astăzi, am fost pe teren să căutăm știri. Ne-a trimis profa’. 🙂 După ce am încercat să discutăm cu doctori de la mai multe spitale, la “Victor Babeş” am vorbit cu dr. Emilian Ioan, managerul spitalului, care ne-a explicat că el nu vrea să dea declarații la presă.

Voi, ca să intraţi în spital, trebuie să cereţi voie. Trebuie să mergeţi la Administraţia spitalului şi să spuneţi că aţi fost trimise să căutaţi o ştire. Depinde ce ştire trebuie să căutaţi. Managerul, adică eu, vă aprobă sau nu intrarea în spital, pentru că orice treabă de genul acesta se face potrivit legii. Într-un spital nu ai cum să intri decât dacă ai camera ascunsă sau pândești ceva. Vă zic eu ce se întâmplă cu știrea voastră: șefii voștri vor profita că sunteţi tinere şi vă trimit să faceţi vreo trăznaie, iar după aceea sigur că iese cu scandal, iese cu presă, cu circ şi cine ştie ce găsiţi pe aici şi nu o să placă populaţiei.

Și după asta, dacă spitalul iese basma curată, o să vă dăm în judecată. O ştire? Ce anume trebuie să căutaţi? Noi avem aici boli infecţioase, nu ar fi bine să intraţi pe aici. Deci aici avem SIDA, avem TBC. Televiziunile vin, prezintă o hârtie, solicită ca într-o zi anume să aibă acces să vorbească cu un doctor, să comunice cu directorul spitalului: <vrem să vorbim despre gripă şi eu stabilesc doctorul cu care o să vorbească>”.

Am plecat. Cu dezamăgire. Pentru că am realizat în tot timpul în care ne-a ținut predica de mai sus, că de fapt se temea de noi, de orice declarație ar fi putut face. De lucruri pe care le-am fi putut descoperi și care mai apoi ar fi putut ajunge în presa centrală. Domnul dr. Ioan a crezut că ne va închide gura și ne va reduce la tăcere, dar uite că dezamăgirea noastră a creat un material. A fost o experiență. 

Autor: Victoria Dumitrescu

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top