Politic

Judecătorul Cristi Dănileț vorbește despre acuzațiile aduse unor jurnaliști ca fiind colaboratori ai SRI

Marți seară, judecătorul Cristi Dănileț a oferit un interviu prin Skype în eminisunea Se întâmplă acum, cu Tudor Barbu, la B1TV. Dănileț a făcut un apel la cei care lucrează în instituțiile statului.

”Cei care lucrează în instituțiile statului sunt obligați prin lege să denunțe, de îndată, la Parchet infracțiunile de care iau la cunoștință în virtutea atribuțiilor de serviciu, altfel ei înșiși se fac vinovați de comiterea unor infracțiuni. Așadar, toți cei care lucrează în instituțiile statului și au informații despre comiterea unor infracțiuni grave, de către organele de lege și de aplicare a legii, să anunțe de îndată Parchetul pentru a se lua măsuri și pentru a putea beneficia inclusiv ei de programul pe lege de protecție a martorilor.”

Întrebat fiind de către moderatorul emisiunii, dacă îl cunoaște personal pe vreunul dintre cei trei jurnaliști presupus acoperiți, judecătorul Dănileț a răspuns: ”Da, îi cunosc pe toți 3. Cu 2 m-am întâlnit, iar cu domnul Tăpălagă, aș putea spune chiar că sunt amic, de ani de zile, am colaborat bine cu el și cred că este unul dintre cei mai buni și mai onești jurnaliști pe care i-a avut România vreodată.”

Tudor Barbu: De ce au fost aleși cei trei? Sau ăștia sunt?

Cristi Dănileț: Sunt unii dintre cei mai buni jurnaliști aleși după părerea mea, din România, și era ceva firesc să atace la vârful jurnalismului. Sunt oameni care au inteligență peste medie, sunt oameni care au surse foarte bune în diverse medii și au capacitatea și curajul, aș putea spune să spună lucruri pe care puțini au curajul să le spună.”

Judecătorul spune și faptul că ar ”putea băga mâna în foc pentru ei”.

Toate aceste mărturisiri și afirmații vin în urma valului făcut în presă de fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, duminică seara, la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea la postul de televiziune Antena 3. Dragomir a oferit trei nume de jurnaliști care erau folosiți drept unelte de Florian Coldea.

„În perioada 2012, a fost un an de fierbere, eu am văzut intrând și ieșind mai mulți oameni din media. Despre natura discuțiilor nu știu, dar i-am văzut. Încep prin a vă spune trei: Dan Turturică, Dan Tăpălagă și Sorina Matei. La ea aș face o mică mențiune, despre ea s-a discutat în cercurile închise ale SRI, dădea dovadă de independență, nesupunere față de multe dintre comandamentele pe care le avea. De aceea spune probabil lucurilor pe nume”, a declarat fostul colonel SRI la Antena 3.

„Acești oameni mergeau în biroul lui Coldea pentru ce? Pentru siguranța națională? Nu cred. Ei primeau rechizitorii pe mail, documente pe mail”, mai spune Dragomir.

Fostul colonel SRI mai spune și faptul că ”atunci când se acționa, se acționa concomitent. Punerea unei persoane pe culoarul justiției era concomitentă cu punerea unei persoane pe culoarul media.”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top