Social

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis

Florian Bodog, ministrul Sănătății, a transmis că managerul Spitalului Sfântul Pantelimon a fost demis din funcția pe care o ocupa temporar.

“Dânsul nu era sub concurs, era interimar, l-am demis pur şi simplu. Am primit informări şi mi-au fost semnalate erori de management. Încă nu am hotărât cine îi va lua locul”, a declarat, Florian Bodog, citat de Mediafax.

Potrivit ministrului Sănătății, s-au găsit mai multe nereguli în spitalul respectiv, majoritatea fiind legate de transfuzii.

“Vorbim despre probleme legate de transfuzie, procedura de trasfuzie, vorbim despre faptul că persoana respectivă, cu toate că avea în fişa postului atribuţii de administrare de transfuzii de sânge, nu avea pregătire în acest sens şi vorbim despre faptul că nu au fost asigurate acele cartele pentru controlul final la patul pacientului înainte de administrarea sângelui. Sancţiunile aplicate au fost propuse de inspecţie, în limita legii, alte sancţiuni le pot face doar organele abilitate în acest sens. Astăzi voi avea o discuţie cu colegii mei din direcţiile din minister şi vom lua o decizie în acest sens”, a adăugat ministrul Sănătăţii.

În urmă cu o saptămână, o asistentă de la spitalul Sf. Pantelimon i-a administrat unui pacient de 66 de ani o transfuzie de sânge care era destinată altei persoane. În urma acestui incident, asistenta a fost suspendată din funcție, pe durata anchetelor, și amendată cu suma de 1.000 de lei.

Sursa Photo 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top