Externe

ONU: Mai mult de 50 de membri ai personalului au fost uciși în 2015

ONU raportează faptul că cel puțin 51 de membri au fost uciși la datorie în anul 2015, a anunțat joi Uniunea personalului Națiunilor Unite.

Uniunea personalului dorește înființarea unei comisii pentru evaluarea eficienței măsurilor de securitate, aceasta fiind o cauză probabilă a faptului că atacurile și amenințările s-au înmulțit în ultima perioadă, relatează DPA ( Deutsche Presse-Agentur ).

onu

Uniunea personalului a declarat faptul că cel puțin 27 de ”căști albastre” și 24 de civili care făceau parte din personal au murit în urma unor atacuri deliberate anul trecut, iar bilanțul morților are tendința să crească.

În 2012, au fost uciși 37 de membri ai personalului Națiunilor Unite au fost uciși. Această cifră a urcat la 58 în 2013 iar în 2014 cifra a ajuns la 61.

Potrivit Uniunii personalului ONU, cele mai multe cazuri de acest tip au fost raportate în Mali, unde bilanțul morților s-a ridicat la 25 de persoane angajate ONU numai în anul 2015.

onu

DPA a mai precizat că în fruntea listei de țări cu cele mai multe răpiri se află Sudanul de Sud. În 2015 se pare că ar fi fost răpiți 9 angajați ai ONU, despre care nu se mai știe nimic. În acest raport se mai precizează și faptul că 3 dintre cei răpiți în Sudan se presupune că ar fi fost omorâți.

Foto: www.the-blue-helmets.ca

Foto: www.un.org

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top