Externe

Rusia: Explicații privind atacul chimic lansat de preşedintele Assad în Siria

Rusia a recunoscut că avioanele siriene au atacat Khan Sheikhoun, marţi dimineaţa,  dar spune că aeronava a lovit un depozit de producere a armelor chimice, depozit care ar fi aparţinut insurgenţilor.

“Aviaţia siriană a efectuat un atac care a vizat un depozit de muniţie al teroriştilor şi alte echipamente militare grele, la periferia estică a oraşului Khan Sheikhoun”, a declarat Igor Konoşenkov, purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, citat de Mediafax.

În atacul de marți, 20 de copii şi 52 de adulţi au fost ucişi, iar  alţi 400 de oameni au fost răniţi.  Regimul Bashar al-Assad a respins acuzaţiile şi a dat vina pe rebeli. Medicii aflaţi la faţa locului, au declarat că pacienţii prezentau simptome întâlnite adesea la victimele unui atac chimic – pupile dilatate, convulsii şi spume albe la gură.  

Zeci de oameni au primit îngrijiri medicale într-o peşteră, după ce unul dintre spitalele la care au fost transportate victimele a fost ţinta unui bombordament, în timp ce medicii încercau să îi salveze pe răniţi. Atacul de marţi dimineaţa, ar putea sa fie al doilea cel mai sângeros ”atac chimic” din Siria de la începutul războiului sirian

În urma acestui atac, Consiliul de Securitate al ONU  se va reuni de urgenţă, pentru  a discuta un proiect de rezoluţie care solicită o anchetă completă şi rapidă în Siria. 

„Armele chimice sunt cele mai grave crime de război. Nu contează cine sunt responsabilii, ei vor trebui să dea socoteală”, a spus șefa diplomației UE, Federica Mogherini, potrivit Mediafax. 

 Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top