Externe

Lenin este acuzat de către Putin pentru plasarea unei bombe în Rusia

Președintele Vladimir Putin a afirmat joi faptul că fostul lider sovietic Vladimir Lenin ar putea fi responsabil de „explozia Rusiei”, potrivit AFP și agerpres.

Vladimir Lenin fiind decedat din anul 1924, el este încă ”venerat” și este destul de popular prin rândul populației din Rusia.

Putin a declarat ” Ideile trebuie să ducă la rezultate bune, nu cum a fost cazul lui Vladimir Ilici’ Lenin”, acestea fiind spuse în cadrul unei reuniuni a Consiliului prezidențial asupra științei și educației.

”Ideile lui Lenin sunt cele care au adus în final la declinul Uniunii Sovietice în anul 1994” a adăugat președintele Vladimir Putin.

”A fost depusă o bombă nucleară sub imobilul numit Rusia și ea a explodat ulterior” afirmă liderul rus care face doar o constatate asupra faptelor reale și întâmplate în legătură cu nostalgia rușilor asupra erei sovietice, care este și astăzi un trend pentru Rusia.

Pentru a nu exista confuzii asupra lucrurilor afirmate de către președintele Vladimir Putin, purtătorul său de cuvânt a subliniat faptul că președintele și-a expus punctul de vedere, sub ideea că fiecare om are dreptul la propria opinie față de rolul unei personalități în istorie.

Dimitri Peskov a adăugat că o eventuală înhumarre a lui Vladimir Lenin ”nu se afla pe ordinea de zi”

După 25 de ani de la căderea URSS, ideile și crezurile sovietice încă rămân pregnante nu numai în găndul populației ci și în toată Rusia, unde mii de străzi omagiază prin monumente istorice epoca sovietică precum și fostul lider și fondator al statului sovietic.

Corpul lui Lenin se odihnește și astăzi în mausoleul din Piața Rosie, în fața zidurilor Kremlinului, la câțiva metri de mormântul lui Stalin.

Foto: AFP

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top