Cultural

Legenda Sfântului Valentin

CLIPA_12f.inddCu toţii ştim că azi este celebrat Sfântul Valentin. Toţi îndrăgostiţii îşi declară dragostea unul altuia în cele mai interesante moduri posibile. Unii aleg să petreacă această zi în propria intimitate, alţii aleg să ofere cadouri. Principiul este simplu, cu cât este cadoul mai valoros, cu atât este dragostea mai mare!

Odată cu trecerea anilor, modul în care oamenii percep acest eveniment se schimbă tot mai mult. Mai nou, Cupidon trage cu arcul prin cluburile de noapte, unde dragostea este împărtăşită la adăpostul celor mai noi apariţii în materie de muzică dată mult prea tare, în detrimentul simţului auditiv.

Legenda Sfântului Valentin este una diferită însă.

Valentin a fost un preot creştin care a trăit pe vremea când la cârma marelui imperiu Roman era Claudiu al II-lea. Împăratul Romei de atunci avea o armată foarte puternică însă majoritatea bărbaților romani nu doreau să meargă în luptă. Concluzia acestuia a fost aceea că bărbaţii romani refuzau armata pentru a avea grijă de familiile lor. Drept consecinţă, Împăratul Claudiu a hotărât că niciun soldat al Imperiului Roman nu se mai poate căsători.

Valentin însă era de parere că dreptul oamenilor de a se căsători era dat de Dumnezeu iar Claudiu nu era în măsură să-l interzică. El a căsătorit în secret cupluri. Cununiile au fost făcute în locuri secrete, pentru a nu putea fi gasit de împărat.

Într-un final Împăratul a descoperit acţiunile întreprinse de Valentin şi a dat ordin să fie arestat.  Claudiu al II-lea însă a considerat că este un om tânăr și înțelept. Drept urmare l-a încurajat să renunțe la creștinism și să devină un soldat roman. Cand Valentin a refuzat, a fost întemnițat și condamnat la moarte. Până în ziua execuției, el a trimis scrisori de adio către prietenii săi și le-a semnat scriind “Adu-ți aminte de Valentin al tău.

În final, pentru a fi în ton cu evenimentul de azi, noi, redacţia Hyperflash, citând un prea cunoscut Cupidon media, va urăm un călduros “Iubiţi-vă mult!”

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top