Diverse

Top 5 – Efectele muzicii asupra emoțiilor

Efectele muzicii asupra sentimentelor sunt cunoscute încă de la începutul secolului XXI. În ultimii ani s-au efectuat diferite experimente pentru a descoperi și mai multe rezultate legat de acest subiect.
Oamenii folosesc muzica în majoritatea cazurilor pentru a își amplifica starea de spirit, însă aceasta are mai multe beneficii.

1.Fericirea

Este primul motiv pentru care oamenii ascultă melodiile lor preferate. Aceștia simt nevoia de a fi fericiți deoarece îi ajută la activitățile de zi cu zi și le crește randamentul și starea de spirit. O melodie bună și lipsa problemelor îți poate face ziua mai frumoasă. Un exemplu bun de melodie care îți oferă încredere și energie este:

2.Tristețea

În urma unor evenimente nefericite, ființa umană se închide în propria suferință, moment în care apare tristețea. La acest capitol, muzica îi ajută pe oameni să treacă peste momentele grele din viață, le oferă momente de liniște și pace, iar treptat îi calmează și le vindecă “rănile”. În ultima perioadă, cei de la Carla’s Dreams au fost în topuri pentru cele mai potrivite melodii în momente grele. Acestea sunt favoritele publicului:

crld

 Aceasta este legătura dintre melodii făcută de un fan pe canalul oficial de Youtube  Carla’s Dreams.

3.Senzualitatea

 În cele mai pasionale momente, cuplurile ascultă melodii de dragoste pentru a accentua starea euforică în care se află. Clipele de tandrețe sunt conturate de versuri ce stârnesc emoții. Preferatele cuplurilor sunt:

4.Frica

 Frica este un sentiment natural și fundamental dar nu și ușor de nedepășit. Muzica este benefică deoarece introduce o stare de calm și îi permite persoanei să recapete controlul. În urma unor experimente, s-a demonstrat că inclusiv fobiile pot fi tratate prin muzică. Pentru aceste moment, noi, cei de la Hyperflash vă recomandăm:

5.Furia

Datorită violenței din jur oamenii au tendința de a acumula energie negativă care ulterior se transformă în furie. Stresul sau oboseala sunt primii pași spre furie. Ritmul unei melodii care inspiră libertatea și controlul pot diminua nivelul de furie. În astfel de momente ajută:

 Muzica poate fi folosită în multe cazuri și prin diferite metode. Efectele muzicii asupra emoțiilor rămâne un subiect de cercetare.

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top