Politic

Legea grațierii face victime în PSD

Șerban Nicolae a fost schimbat de la șefia Comisiei Juridice din Senat cu Robert Cazanciuc, iar de la conducerea grupului PSD, cu Mihai Fifor.

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv Național al partidului. Șerban Nicolae deținea funcțiile de preşedinte al Comisiei juridice din Senat şi de lider al grupului senatorilor PSD şi a refuzat retragerea din cele două funcții. Liviu Dragnea a convocat, miercuri, Comitetul Executiv, în urma scandalului de săptămana trecută de la Comisia Juridică a Senatului care a dat undă verde grațierii faptelor de corupție, prin aprobarea amendamentelor aduse de Șerban Nicolae.

În ultimele zile, s-a speculat că Șerban Nicolae urma ar să fie sancționat în ședința de miercuri a CExN. Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD, a negat toate zvonurile luni seară, la emisiunea Nadyei Ciurlin, din cadrul B1, acesta spunând că “sancționarea lui Nicolae nu este pe ordinea de zi”.

Întrebat de jurnaliști dacă își menține afirmațiile făcute în legătura cu sancționarea  lui Șerban Nicolae în ceea ce privește atitudinea legată de legea grațierii, Liviu Dragnea a declarat miercuri dimineață că “Da”. 

Dragnea a anunțat încă de luni sancțiuni, atunci când a întors proiectul legii grațierii la Comisie. „Dacă nu mai am autoritate în partid, o să văd, o să plec şi o să mă apuc de pescuit în mod profesionist. Pe mine m-a interesat ca acele amendamente să nu fie adoptate. Vreau să discutăm transparent în Comitetul Executiv asta, că li s-a spus că e în regulă cu acel amendament. Când au văzut poziţia mea şi-au dat seama că de fapt nu era informaţie corectă”, a spus liderul PSD luni.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top