Evenimente

Iohannis şi Daea la Indagra 2017

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi ministrul Agriculturii, Petre Daea, au participat joi la deschiderea oficială a Târgului internaţional de produse şi echipamente din domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei – Indagra 2017.

“Până în 2020, prin Politica Agricolă Comună, România beneficiază de fonduri de circa 20 de miliarde de euro. Aceste fonduri europene sunt esenţiale, mai ales că România nu ocupă un loc tocmai onorant în privinţa capitalizării exploataţiilor agricole”, a spus Iohannis, la deschiderea târgului Indagra.

“Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) constituie un mecanism extrem de important pentru mediul rural, pentru investitori, pentru menţinerea tinerilor la sate şi crearea locurilor de muncă. Din cele 39 de măsuri ale PNDR au fost lansate deja 36, urmând ca celelalte 3 să fie lansate în primul trimestru din 2018. Urmare acestei activităţi intense, prin îmbunătăţirea procedurilor şi metodelor de lucru, s-a reuşit în acest an accesarea unei sume de 1,56 miliarde de euro, faţă de 501 milioane de euro anul trecut, rezultând astfel 3,313 miliarde de euro bani europeni din programele speciale pentru agricultură pentru care s-au depus documentaţii”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Evenimentul este organizat de către Romexpo în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, şi se va desfăşura în perioada 25-29 octombrie 2017 la Centrul Expoziţional Romexpo, transmite Agerpres. Deschiderea a avut loc la ora 10:00, în faţa Pavilionului Central.

sursa foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top