Companii

Inteligenţa artificială nu va înlocui oamenii

Cofondatorul și președintele grupului de management al companiei BlackRock consideră că inteligența artificială nu va înlocui pe deplin oamenii în lumea investițiilor, potrivit Businessinsider.com.

Rob Kapito a declarat joi: “Ne mutăm într-o epocă – probabil că jumătate dintre dumneavoastră v-aţi verificat iPhone-ul de 15 ori de când am urcat pe scenă – în care toată lumea utilizează tehnologia. De ce tehnologia nu ar trebui să joace un rol foarte important în serviciile financiare? “

La începutul acestui an, BlackRock a anunţat planurile de a consolida fondurile mutuale gestionate în mod activ în fonduri mai automatizate, rezultând 36 de persoane care au părăsit compania.

Dar Kapito a declarat joi: “Nu va înlocui oamenii, cred că vor fi oameni şi maşini”.

Kapito a vorbit joi la conferinţa Barclays New Frontier de la Londra, discutând despre schimbarea tehnologiei şi influenţarea serviciilor financiare.

BlackRock s-a mutat rapid şi decisiv pentru a investi în inteligenţa artificială şi aplicaţiile sale în domeniul finanţelor din ultimii ani. Administratorul de active, care gestionează 5.7 trilioane de dolari la nivel global, a achiziţionat platforma automată de investiţii FutureAdvisor în 2015 şi a investit 60 de milioane de lire sterline în fondul de capital britanic Forward Partners, care intenţionează să investească banii în A.I. (Artificial Intelligence).

“Toată lumea pare să vorbească despre inteligenţa artificială şi datele mari”, a declarat Kapito joi, adăugând că mulţi oameni nu par să înţeleagă pe deplin.

El a spus că tehnologia inteligenţei artificiale este “doar o modalitate de a ne face mult mai eficienţi în modul în care gestionăm toate aceste date”, mai degrabă “decât o modalitate de a elimina oamenii.”

Kaptio a fost intervievat pe scenă de către CEO-ul Barclays, Jes Staley, iar preşedintele BlackRock i-a spus: “Industria ta emite 4000 de rapoarte de brokeri pe săptămână – cine ar trebui să le citească? Sunt 53 de limbi diferite, 36.000 de pagini.”

Kapito a înfiinţat BlackRock în New York în 1988 împreună cu mai mulţi oameni.

Sursa Photo

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top