Locuri

O zi în natură-Barajul Paltinu

Hyperflash vă propune să trageți o gură proaspătă și binemeritată de aer curat.

La aproximativ o oră și jumătate de mers cu mașina din București, pe un drum de o frumusețe rară, popasul Paltinu vă așteaptă să luați o supradoză de relaxare, de liniște și de bucurie. Popasul este dotat cu foișoare, mese, bănci, grătare, toalete ecologice, toate perfecte să petreceți o zi întreagă cu familia în natură.

sursă foto : personală

Atracția maximă este barajul Paltinu, care este situat, pe valea râului Doftana, în aval de confluența acesteia cu valea Păltinoasa, în cheile numite ”La Tocile”. A  fost proiectat de Aristide Teodorescu  și construit între anii 1966-1971, iar a doua etapă de consolidări a fost făcută între anii 1976-1982.

Barajul are o înălțime deasupra fundației de 108 m, cota coronamentului barajului fiind la cota 654 m.d.M. Lungimea totală a coronamentului barajului este de 455 m și impresionează prin frumusețea și grandoarea sa.

Barajul Paltinu servește în principal pentru alimentarea cu apă potabilă și industrială a municipiilor Câmpina și Ploiești. În subsidiar, acesta asigură și apă pentru irigarea a 9000 ha în lunca râului Prahova în zona Băicoi-Ploiești și pentru salubrizarea râului Dâmbul din Ploiești.

Lacul format de barajul Paltinu este un fel de mare între munți și ocupa o suprafață de 215 hectare.

sursă foto : personală

Sursă informații: Facebook

O zi în natură-Barajul Paltinu

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top