Texte și Protexte

OPINIE: Suntem o generație cu potențial însă ne lipseste curajul

Implicarea civică este importantă atât timp cât fiecare dintre noi consideră că poate îmbunătăți viața comunității din care face parte. Nu există satisfacție mai mare decât aceea de a aduce un plus comunității în care trăiești, de a îmbunătăți lucrurile care până în momentul respectiv te deranjau.

Din moment ce mulți dintre noi suntem lipiți zilnic de un telefon mobil, absorbiți de tehnologie și de mediul online, ne transformăm ușor, ușor în mici roboți care nu au alte activități în afara celor de rutină. Ne vine greu să ieșim din zona de confort, să ne implicăm și în alte activități, proiecte care ar putea ajuta comunitatea din care facem parte.

Trăim cu mentalitatea că “nu o să se schimbe nimic” și suntem reticenți la orice fel de implicare. Ne temem să ne exprimăm punctul de vedere, gândindu-ne mereu la ce vor spune cei din jur.

Consider că noi suntem generația care ar putea schimba ceva în România, implicându-ne, pentru ca generația următoare să aibă parte de un altfel de trai.

Suntem o generație cu potențial însă ne lipseste curajul.

Text: Naomi Pavăl

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top