Texte și Protexte

OPINIE: O societate democratică reprezintă un mediu propice pentru  punerea în aplicare a intențiilor civice

Implicarea civică simbolizează dorința unui număr semnificativ de cetățeni, cu idealuri și aspirații comune, de a-și valorifica existența nu doar în interes propriu, ci cu implicații asupra întregii comunități din care fac parte. O societate democratică, a cărei trăsătură principală este libertatea persoanei, în orice formă de manifestare, reprezintă un mediu propice pentru  punerea în aplicare a intențiilor civice.

Importanța adoptării unei atitudini civice este evidentă și fără doar și poate constituie o bază solidă a unui sistem democratic funcțional. Noțiunea de îmbunătățire presupune existența unui număr însemnat de atribute pe care fiecare individ ar trebui să și le însușească. Dacă ne raportăm la stat și la modalitățile prin care îi putem conferi alte nuanțe, atunci punctul de pornire este cu siguranță cetățeanul, valorile și principiile pe care acesta și le-a stabilit și maniera în care le contopește cu ale celorlalți, dar și cum se reflectă ele în urmările acțiunilor pe care le implementează.

Text: Ana Maria Păun

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top