Sport

Finala Cupei Romaniei se va disputa între U.Cluj și Steaua

FOTBAL:STEAUA BUCURESTI-PETROLUL PLOIESTI, CUPA ROMANIEI TIMISOREANA (2.04.2015)Steaua și Petrolul s-au întâlnit joi seară pe Arena Națională în returul celei de-a doua semifinale a Cupei României.

Echipă antrenată de Costel Gâlcă s-a impus indiscutabil contra petroliștilor lui Rednic cu 3-1, asta după ce în tur, meciul se terminase egal, 1-1. Petrolul a venit la București cu dorință și determinare de a juca, din nou, o finală de Cupă, însă jocul din teren le-a dar planurile peste cap.

Steliștii au fost cei care și-au dorit mai mult, iar prestația din această seară și rezultatul stau drept dovadă. Adi Popa a deschis scorul în minutul 20 cu un șut de la 20 de metri după o fază la care au contribuit Tucudean și Iancu. Tot în prima repriză a venit și cel de-al doilea gol, Iancu a marcat de la 13 metri din pasa lui Tucudean.

În repriza secundă, decarul Stelei, Cristi Tănase majorează scorul la 3-0 pentru steliști cu un șut la colțul lung. După nici două minute, “€œlupii” înscriu și ei golul de onoare prin lovitura de cap a lui Ipsa.

Sub ochii a 14.000 de oameni, partida se încheie 3-1 pentru echipa din Ghencea. Steliștii vor întâlni în finala Cupei din 31 mai pe Universitatea Cluj, calificată aseară după ce a învins pe CFR la penalty-uri.

Cele două rivale din seara asta își vor da întâlnire peste exact o săptămâna, în campionat în etapa a-25-a, partidă ce se va juca tot pe Arena Națională.

Steaua lui Gâlcă trece print-o perioadă propice după ce în urmă cu doar câteva ore s-a calificat în finala Cupei României, este pe primul loc în campionat și nu în ultimul rând, va juca și finala Cupei Ligii împotriva celor de la Pandurii.

La conferința de presă de la finalul partidei, antrenorul Petrolului, Mircea Rednic, era supărat și dezamăgit de prestația elevilor săi:
“Fotbalul este un duel, dacă nu câștigăm la nivelul acesta, altfel nu ai cum câștiga. Am făcut greșeli mari, primele goluri au fost făcute cadou. Altfel ar fi fost jocul după aceste două greșeli.”
Întrebat dacă se gândește să demisioneze din funcția de antrenor al Petrolului, acesta a spus:

“Voi da un răspuns la sfârșitul lunii dacă mai rămân sau nu la Ploiesti”. Antrenorul Stelei, Costel Gâlcă a fost încântat de jocul echipei sale și de rezultat: “Sunt bucuros chiar dacă nu se vede pe fața mea. Cred în toți jucătorii și în motivația lor”.

Echipele de start:
Steaua: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Breeveld – Ad. Popa, Iancu, C. Tănase – Ţucudean
Rezerve: Niţă, Stanciu, Filip, Rusescu, Neagu, Tamaş, Vîlceanu
Antrenor: Costel Gâlcă

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Satli, Ipsa, Fanchone – De Lucas, Vasilache – Astafei, Kronaverter, Teixeira – Tamuz
Rezerve: Cobrea, Filip, Tchite, Coman, Pastorini, Petrescu, Marinescu
Antrenor: Mircea Rednic

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top