Sport

Halep oprită de Serena din drumul spre finala turneului de la Miami

657300-simona-halep-serena-williams-13-00-live-romanca-favorita-in-fata-numarului-1-mondial-n-am-presiune-nu-2Vineri dimineață, Simona Halep a întâlnit-o pe Serena Williams în semifinalele turneului de categorie Premier Mandatory Miami Open, unde a fost învinsă de jucătoarea americană în trei seturi, 6-2, 4-6, 7-5.

Deși românca s-a ținut tare, Serena, precedenta câștigatoare a acestui turneu, a dovedit că nu în zadar se află pe locul 1 în lume și nu i-a dat nicio șansă Simonei. Scorul la general dintre cele două este de 5-1 pentru Williams, Halep reușind să o învingă în grupe la Turneul Campioanelor.

După această înfrângere, Simona a pierdut locul 1 in clasamentul anului ce contează pentru Turneul Campioanelor de la Singapore, depășită fiind de aceeași Serena, dar a ratat și șansa de a reveni pe locul 2 WTA.

În cealaltă semifinală, Carla Suarez Navarro a învins-o pe Andrea Petkovic cu 6-3, 6-3. Finala de la Miami va avea loc sâmbătă.
Site-ul RadioFranceInternationale a anunțat că, după partida de azi-dimineață, presa internațională o consideră pe Halep viitoarea mare rivală a liderului mondial.

“Serena a supravieţuit unei riposte dure a Simonei Halep şi a intrat în finală. Posibilitatea ca o jucătoare să ameninţe supremaţia lui Williams este o veste pentru circuitul feminin”, scrie site-ul tennisnow.com.

Cotidianul american, New York Times, a titrat că “duelul dintre cele două ar fi trebuit să aibă loc luna trecută în California, la Indian Wells. Dar în sfârşit seria de victorii a Serenei Williams a coincis cu cea a Simonei Halep, şi a meritat aşteptarea”.

Nici ziarul francez L’Equipe nu a omis meciul celor doua: “Serena Williams, în forţă. “După un prim set uşor, Serena a trebuit să se forţeze pentru a o învinge pe Simona Halep, într-o atmosferă electrizantă. Williams va avea acum posibilitatea de a câştiga pentru a opta oară trofeul la Miami, sâmbătă, în finala cu sportiva spaniolă Carla Suarez Navarro, care, spre deosebire de Halep, nu a învins-o niciodată”.

Iată și declarațiile de la finalul partidei:

“Jocul ei a fost extraordinar. Joacă atât de bine şi este atât de plăcut să o vezi evoluând. Este atât de tânără şi îmi place să o văd jucând. Sunt unul dintre fanii ei. Îmi place atitudinea ei de pe teren. Îmi place cum se motivează, îmi place cum luptă, îmi place cum joacă. Cred că este frumos să o vezi şi e diferită, este cu adevărat un tip de joc energic”, a spus Serena, conform site-ului WTA.

“Am învăţat multe de la ea. Eram copil când ea a câştigat prima dată un Grand Slam şi îmi făcea plăcere să o văd jucând. Acum joacă şi se luptă până la final. Este şi acum umărul unu şi câştigă trofee, este ceva extraordinar. Îi respect cariera şi o respect ca persoană”, a declarat Simona, conform aceluiași site.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top