Gaming

Fallout 4, fiecare decizie contează

Bethesda a creat titluri precum Elder Scrolls, Dishonored sau Fallout, iar ele s-au transformat rapid în francize, datorită modului în care sunt create.

Un aspect important în Fallout şi alte titluri ale companiei a fost povestea originală de care a avut parte fiecare franciză.

Fallout 4 a fost lansat pe data de 10 noiembrie 2015 iar acţiunea jocului se petrece într-un Boston noir. Jocul a fost anunțat prima oară pe data de 3 iunie 2015 în cadrul evenimentului E3 2015.

În prezent, Fallout spune o poveste despre deciziile pe care le iei în joc şi mai ales de modul în care ele afectează oraşele, oamenii şi situaţiile pe care le întâlneşti în joc şi chiar caracterul tău din joc.

Fallout începe sa vorbească prin universul unic science fiction futuristic dar cu arhitectură retro având multe aspecte noir, care creează o experienţă placută pe care o uiţi cu greu.

Este anul 2278, te trezeşti după atacurile nucleare din anul 2077, în care ai fost supus la criogenizare, iar lumea pe care o ştiai este istorie. Acum, în aventura ta trebuie să supravieţiueşti şi să îţi găsesti fiul care a fost răpit din bunker, dar nu ştii în ce an a fost răpit (eu personal cred că îl vei întâlni când poate este de vârsta ta sau mai mic).

Eşti singurul supravieţuitor din bunkerul (vault) 111, iar pe lângă o lume post apocaliptică cu care faci cunoştiinţă foarte repede, radiaţii, mutanţi, oameni care nu au idee ce este umanitatea sau oameni care încearca să urmeze datele descoperite despre cum era societatea înainte de război. În principiu, descoperi o lume unică de care te îndrăgosteşti repede.

Elementele de gameplay fac diferenţa printre celelalte jocuri din genul acesta, pentru că fiecare decizie pe care o faci contează şi contribuie la conturarea poveştii personale. Fiecare pas pe care îl faci reprezintă modul de gândire a fiecarui jucator în parte, ce rută iei când ai de depăşit un obstacol sau cu ce facţiune te aliezi, în cine ai încredere sau pe cine trădezi, dacă e nevoie.

După 11 ore de joc nu pot spune că există un răspuns corect sau greşit la fiecare scenariu în parte- depinde fiecare decizie de mentalitatea ta dar şi de unghiul pe care îl abordezi de fiecare dată, iar acest lucru face Fallout 4 un joc unic şi interactiv la fiecare pas.

Un lucru important este că îţi poţi face oraşul tău aşa cum vrei: trebuie să purifici apa, să strângi provizii, infanterie, fermieri, poţi deschide magazine pentru a face comerţ cu alte oraşe dar așa deschizi oportunitatea şi altor facţiuni să te atace iar aici îi combaţi cu diverse turete automate. Ai nevoie de curent şi de aceea va trebui să pui bazele oraşului construind un generator de energie.

Fallout este o iteraţie care vorbeşte de la sine despre el, pe lângă câteva glitch-uri minore, nu am găsit un lucru de care să spun că nu  merită să pierzi ore bune în universul distopic post apocaliptic.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top