Texte și Protexte

Facultatea de Limbi Străine, sau cum să speli bani prin “renovări” fictive

Când ești din provincie și vii la facultate în București, pe lângă faptul că nu știi absolut nimic despre ceea ce urmează să ți se întâmple, nu inspectezi nici clădirea sau clădirile în care urmează să înveţi. Acesta este cazul Facultății de Limbi Străine din cadrul Universității din București, care îşi primeşte studenţii an de an în condiţii execrabile. Săpunul la baie este un lux, cărţile prea puţine pentru numărul mare de studenţi,  starea clădirilor în care aceştia învaţă, precară.

mucegai

Facultatea de Limbi Străine

Până acum doi ani clădirea din Pitar Moș era un adevărat focar de infecții. Existau săli în care deși pereții erau plini de mucegai şi ploua, cursurile se desfășurau normal. Acum un an şi ceva clădirea a intrat în renovare, cursurile au fost mutate în altă parte şi toată lumea spera că va fi mai bine. Însă nu a fost așa. Aparent, constructorii au făcut o treabă de mântuială, tipic românească şi odată cu venirea primei ploi mai puternice, tavanul s-a crăpat.

Mucegai

Facultatea de Limbi Străine

Studenții nu au curaj să zică nimic, de frica profesorilor care pică, profesorii nu au voie sa zică nimic pentru că totuși Facultatea de Limbi și Literaturi Străine face parte din Top 300 din lume. Și se laudă cu acest lucru, însă nu oferă studenților o calitate a învățământului demnă de Topul în care se află, studenţii învăţând în jeg. Însă banii lor sunt buni.

Mucegai

Facultatea de Limbi Străine

În urma postării pe o rețea de socializare a unor poze, de către unul dintre studenți, reacțiile nu au întârziat să apară, desigur tot din partea studenților:
La ce ne puteam aștepta? Chiar credea cineva că va fi cu adevărat renovată?  afară e vopsit gardul…..” zice unul dintre studenți.

Facultatea de Limbi Străine

Student la Facultatea de Limbi Străine

 Este vorba de demnitate atâta timp cât proful tău de ani de zile îți zice că e ok, că o grupă de 20 de studenți trebuie să intre în maxim 16 scaune, sub pretextul că ceilalți sunt obligatoriu mediocrii spre proști, și nu trebuie să le fie oferită șansa să participe cel puțin la cursuri… Asta e doar una din problemele invizibile.”, a  precizat un alt student.
„ Pe Unibuc n-o ia nimeni în vizor pentru gestionarea banilor. Ne-am mutat cu cortul un semestru întreg ca să poleim rahatul aka să renovăm fațada, să dăm o vopsea și să schimbăm ghereta paznicului. They need to sort out their priorities. În Twain, de ex., n-avem sunet. Vine un domn cu niste boxe rablagite (soluție la marea Universitate din București!!!) și nici așa nu merge, ba chiar spune că noi suntem de vină pentru că filmul n-ar avea sunet.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top