Evenimente

East European Comic Con 2017, o paradă cosplay

Între 5-7 mai a avut loc la Romexpo cea de-a 5 ediție East European Comic Con, cel mai mare eveniment din estul Europei. Pasionații de gaming, esports, board games, trading card games, science fiction, horror, fantasy, acţiune, filme, benzi desenate și nu numai au avut parte de un weekend plin de distracție. 

Vizitatorii au avut ocazia să participe la competiții de gaiming, să testeze cele mai noi apariții de pe piață într-o zonă destinată în totalitate jocurilor video. De asemenea, participanții au avut ocazia să se costumeze și să se înscrie la concursuri de cosplay, concursuri cu întrebări, să interacționeze cu expozanții și să se întâlnească cu actori de la Hollywood, din cele mai populare filme și seriale (Ellie Kendrick, Chris Judge, Jefferson Hall, Nathaniel Buzolic), creatori de conținut video în România (Creative Monkeyz, Bromania, Sector 7, etc.), dar şi numeroşi artişti grafici.  Participanții au putut să își facă machiaje horror și tatuaje temporare, dar și să își achiziționeze benzi desenate, jocuri, cărţi, tricouri sau diferite gadget-uri.

,,Comic Con-ul de anul ăsta a fost chiar fain. Persoanele de la standuri au fost nice, dar în general e fain la Comic Con, dacă nu ar fi fost nu aș mai fi venit. Vin de vreo doi ani și eu sunt din Brașov, nu sunt de aici și vin și mă cazez. Persoanelor care nu au fost niciodată, le recomand să vină totuși cu un prieten cel puțin, că e puțin derutant, e foarte multă lume și dacă ești singur, ești puțin pierdut, dar după aceea te obișnuiești și poți să vii și singur că îți faci prieteni oricum”,  a declarat Andrada pentru hyperflash.ro.

,,Nu e primul an în care particip la Comic Con, dar e mult mai bine ca anul trecut, e mult mai bine organizat. Celor care vin pentru prima dată la Comic Con le recomand să se distreze și să nu le fie rușine să întrebe dacă vor să facă poză cu anumite persoane. Și le-aș mai recomanda să se costumeze, să lase absolut toate treburile, să aibă timp de costum și să se simtă liberi”, a mărturisit Ada.

Alexandra Dobre, studentă în anul 4 la horticultură, care participă de mai mulți ani la Comic Con: “Am fost și în alți ani. În fiecare an se întâmplă mai multe chestii și e mult mai organizat, e mult mai fun. Aici vin în general oameni care sunt pasionați de cosplay și trebuie să știi, deci să nu te sperii, asta e primul lucru să nu se sperie, să nu zică wow, ia uite-i pe ăștia cum sunt îmbrăcați sau ceva de genu’ ăsta. Să fie open minded”.

,,Mi se pare foarte fain. E prima oară când vin. Mi-am dorit foarte mult să fac un cosplay, e primul meu cosplay și am muncit foarte mult la el, pentru că m-am apucat foarte târziu, adică acum o săptămână. Și am stat trei zile și am dormit doar cinci ore în alea trei zile și le-am făcut pe amândouă, adică și al meu și al prietenului meu. A fost destul de greu, dar a ieșit bine. Eu sunt costumată într-un personaj din League of Legends, sunt Akali, doar că e un skin, blood moon Akali” ne-a spus Izabela.

 

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top