Diverse

Cod portocaliu de vijelii în București

COD PORTOCALIU DE VIJELII ÎN BUCUREȘTI. ALERTĂ CRUNTĂ A METEOROLOGILOR
Serviciul Ro Alert a transmis cu puțin timp în urmă o avertizare meteo de cod portocaliu, averse însemnate, descărcări electrice și intensificări ale vântului în București.

Locuitorii Capitalei au primit o alertă pe telefonul mobil prin care sunt sfătuiți să evite deplasările astăzi, 12.06.2021, între ireke 16:05 și 17;00. Ei sunt sfătuiți să se adăpostească și să să se protejeze.

AVERTIZARE METEO COD PORTOCALIU – averse însemnate, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Perioada de manifestare 12.06.2021, între orele 16:05-17;00. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autorprotecție.

Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul online ale DSU, IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment”; se arată în mesajul trimis de Ro Alert

Aceeași informare a fost trimisă de serviciu și ieri, 11 iunie 2021, fiind valabilă între 18:05 și 19:00. Ploile au făcut ravagii în București, unde mai multe bulevarde au fost inundate în urma precipitațiilor.

COD PORTOCALIU DE PLOAIE TORENȚIALĂ
“COD PORTOCALIU – Interval de validitate: 2021-Jun-11 18:10 -> 2021-Jun-11 19:00

Fenomene meteorologice așteptate: averse care vor depăși 20…25 l/mp – în ultima oră s-au cumulat îndeosebi în sudul și estul Municipiului peste 25 l/mp.

Fenomene asociate: descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului, grindină de mici dimensiuni. Zona afectată: Municiul Bucureşti”, arată informarea ANM de vineri.

8 județe sunt vizate de alerta meteo de cod portocaliu emisă de ANM.

Meteorologii au emis o alertă care a început sâmbătă de la ora 15:25 până la 16:30 pentru localitățile Brazi, Valea Călugărească, Bărcănești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Poienarii Burchii, Berceni, Șirna, Gorgota, Râfov, Dumbrava, Mănești, Cocorăștii Colț, Tinosu, Olari din județul Prahova, localitățile Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Ogrezeni, Crevedia Mare, Bucșani, Grădinari, Clejani, Mârșa, Cosoba din județul Giurgiu, precum și Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Lungulețu, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Brezoaele, Poiana, Dobra, Butimanu, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești din județul Dâmboviţa.

ANM ANUNȚĂ PLOI TORENȚIALE, DESCĂRCĂRI ELECTRICE, GRINDINĂ ȘI VIJELIE
După furtuna de vineri din București, oralul a ajuns sub ape. Mai multe străzi au fost inundate, iar câțiva copaci s-au rupt. Reprezentanții ISU au fost chemați în situații de urgență

„Până în acest moment, ca urmare a codului meteo portocaliu, în București au fost înregistrate 9 cazuri, dupa cum urmează: 5 acumulari de apă în subsolul clădirilor, curților sau carosabil, 4 copaci căzuți pe carosabil. Nu au fost înregistrate victime.

A fost remis mesaj de informare a populației prin sistemul RO-ALERT, au precizat reprezentanții ISU București, potrivit playtech.ro .

Sursa foto: facebook.com/Andrei Simionescu

Cod portocaliu de vijelii în București

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top