Diverse

Iadul închisorilor din El Salvador

Carantinarea forțată, punerea în poziții umilitoare, lipsa de igienă, sunt câteva dintre torturile la care sunt supuși acești oameni.

Dezbrăcați total și lipiți unul de altul, aceștia îndură bătăi crunte, președintele Bukele dând undă verde aplicării violențelor.

„Poliția și forțele armate trebuie să acorde prioritate salvării vieții lor, a celor care îi însoţesc și a cetățenilor cinstiți. Utilizarea forței letale este autorizată în autoapărare sau în apărarea vieții salvadorenilor”, a spus Bukele.

Închisoarea “La Esperanza” este opusul a cea ce denumirea ne indică. Construită pentru 800 de deținuți, în prezent găzduiește 4700 de prizonieri. Aceasta inspiră frică, nesiguranță iar pentru a putea dormi, unii deținuți se târăsc sub paturi sau dorm pe podelele reci. Bărbații care ajungeau în această închisoare erau cazați într-o aripă separată și asfixiați.

Penas Ciudad Barrios este închisoarea în care sunt închiși doar membri bandei Mara Salvatrucha, bandă de criminali foarte cunoscută în El Salvador. Închiși pentru posesie de droguri, violuri, aceștia și-au tatuat crimele săvârșite pe toată suprafața corpului.

Sursă Foto:SWR3

Iadul închisorilor din El Salvador

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top