Beauty

Vitamina C, mit sau adevăr?

Vitamina C este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un ten luminos și pentru tratarea semnelor de îmbătrânire. Cunoscută deja pentru multiplele beneficii oferite sănătății în general, vitamina C este importantă și pentru piele, pentru că reprezintă unul dintre cei mai puternici antioxidanți disponibili. Acest ingredient este extrem de eficient, folosit în îngrijirea pielii, având o mulțime de beneficii.

Există o multitudine de mituri și informații eronate cu privire la Vitamina C, de aceea este important să înțelegem și să știm adevărul despre beneficiile serurilor cu Vitamina C.

ADEVĂR – Nu toate serurile cu Vitamina C sunt create la fel

De fapt, există câteva forme diferite de Vitamina C care sunt folosite în formulele produselor de îngrijire a tenului. Deși au beneficii comune, Vitamina C pură (L-Ascorbic Acid) este absorbită în piele și începe să lucreze imediat ce intră în contact cu aceasta, în timp ce Vitamina Cg (Ascorbyl Glucoside) se activează o dată absorbită în straturile superioare ale pielii pentru a stimula activitatea Vitaminei C în timp.

MIT – Cu cât mai multă Vitamina C, cu atât mai bine

Desi poate părea că un nivel ridicat de Vitamina C ar face mai mult bine, aceste formule pot de fapt sensibiliza tenul sau pot fi mai puțin eficiente dacă nu sunt stabilizate corespunzător. Atunci când produsele au concentrații prea mari de Acid L-Ascorbic (Vitamina C) pielea se poate irita foarte ușor.

ADEVĂR – Pielea ta are nevoie de Vitamina C topică

Așa cum Vitamina C este o parte esențială a sănătății tale, este, de asemenea, un pas important în rutina de îngrijire a tenului. Corpul uman nu își produce propria Vitamina C, ci se bazează pe obținerea ei prin suplimente nutriționale și prin aplicări locale.** Utilizarea zilnică a unui ser de față cu Vitamina C stabilizată te va asigura că pielea ta va se va bucura de toate beneficiile acestui ingredient atât de iubit.

MIT – Serurile cu Vitamina C făcute acasă sunt la fel de eficiente ca orice alte formule

Acid L-Ascorbic (Vitamina C) este un ingredient instabil, ceea ce înseamnă că oxidează în momentul expunerii la lumină, aer sau căldură, devenind mai puțin eficient. Această formă de Vitamina C poate fi foarte greu stabilizată în seruri și trebuie formulată la un nivel de pH specific pentru a se asigura că este eficientă și oferă beneficii pielii.

ADEVĂR – Păstrează serul cu Vitamina C într-un loc uscat, ferit de razele soarelui

Serurile cu Acid L-Ascorbic se păstrează cel mai bine în locuri ferite de umezeală, de aceea nu este recomandat să le ții în baie. În plus, pentru a proteja formula și pentru a-i menține proprietățile cât mai mult timp, este indicat ca serul cu Vitamina C să fie într-o sticluță închisă la culoare și să fie depozitat ferit de lumina directă.

MIT – Serurile cu Vitamina C sunt fotosensibilizante

În realitate, Vitamina C topică s-a dovedit a fi o a doua “linie apărare” împotriva razelor dăunătoare UVA, contribuind totodată la consolidarea barierei de apărare antioxidante a pielii. Se recomandă aplicarea unui ser cu Vitamina C dimineața, înaintea aplicării unui produs cu factor de protecție solară.

ADEVĂR – Produsele cu Vitamina C sunt potrivite tuturor tipurilor de ten

Vitamina C are beneficii pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul sensibil sau uscat. Pe lângă faptul că ajută la estomparea petelor pigmentare și diminuarea liniilor fine și a ridurilor, folosirea unui ser cu Vitamina C oferă o protecție antioxidantă, ajutând la apărarea împotriva radicalilor liberi care afectează pielea.

ADEVĂR – Serul cu Vitamina C se aplică înainte de crema hidratant

Modalitatea corectă de aplicare a serurilor este pe tenul curat, tonifiat (cu o loțiune tonică). Apoi se poate aplica o cremă hidratantă, care va ajuta la “sigilarea” serumului pe ten și menținerea beneficiilor acestuia un timp mai îndelungat.

MIT – Serurile cu Vitamina C se aplică doar dimineața

Știm deja că Vitamina C ajută la protejarea pielii în timpul zilei, dar este de asemenea un ingredient eficient în rutina de îngrijire de seară.

ADEVĂR – Serurile cu Vitamina C NU au doar efect anti-aging

Nivelul de Vitamina C din piele se diminuează în timp, astfel încât utilizarea unor produse de îngrijire a pielii cu Vitamina C este importantă pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cu toate acestea, poți folosi produse cu Vitamina C ale căror formule să fie eficiente dinaintea apariției liniilor fine sau a ridurilor, fiind o bună modalitate de prevenție. Aceste formule oferă un plus de strălucire și luminozitate tenului, iar protecția antioxidantă apără pielea de semnele timpurii ale îmbătrânirii.

Sursă foto:

https://images.app.goo.gl/x1yg55eeueqUQE769

 

 

Vitamina C, mit sau adevăr?

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top