Diverse

-Cioc, cioc! Sesiunea bate la ușă

Sesiunea, draga de ea…

Mulți studenți tremură de frică la auzul acestui cuvânt.

Sesiunea însemnă stres, agitație, oboseală și o greutate ținută pe umeri cu  multe nopți nedormite. Suntem puși în fața a sute de pagini de cursuri, realizăm cât de mult avem de  învățat într-un timp atât de scurt. Asta dacă pe parcursul semestrului am tratat oarecum cu superficialitate orele de curs.

sursă foto: studentnews.info

Ca să putem trece mai ușor de această povară și să ne păstrăm calmul, trebuie să ținem cont de câteva reguli.

  1. Descoperă-ți metode de învățare potrivită. Învață pe rând la câte o materie. Nu încerca să înveți la mai multe materii în paralel. Focalizați-vă pe ceea ce trebuie. Scrieți pe foaie, puteți face fișe după subcapitole, așa vă va fi mai ușor să asimilați materia și să repetați. Subliniați cu un marker informațiile care vi se par importante. Nu vă pierdeți în detalii!
  2. Înțelege ceea ce citești! Încearcă să nu înveți pe de rost. Încercă să înțelegi logic ceea ce citești și să faci o conexiune între noțiuni. Citește materia pe paragrafe cu voce tare și încercă apoi să spui din minte ce ai reținut.
  3. Odihnește-te! Corpul și mintea trebuie să-și restabilească energia. Somnul este foarte important. Nu stați noaptea la învățat.
  4. Nu lăsa pe ultima sută de metri! Presiunea și stresul te vor acapara.
  5. Organizează-te! Fă-ți un plan pentru fiecare materie la care ai examen.
  6. Elimină din perturbații. Închide TV-ul și telefonul. Fă în așa fel încât să nu fi  întrerupt de alte persoane care ar putea să-ți atragă atenția. Deschide o fereastră și lasă aerul să intre în cameră, creează un mediu liniștit.
  7. Impune-ți o limită de timp! Mintea ta se va adapta astfel încât să o respecte, ceea ce te va ajuta să te concentrezi mai bine.
  8. Stimulează-ți creierul! Ține-ți capul în mâni și masează-ți tâmplele, apoi freacă-ți mâinile timp de un minut. Creierul tău se va oxigena mai bine, iar neuronii vor fi gata să te servească.
  9. Metoda “autotestării” poate fi eficientă. Fă-ți mai multe biletele cu subiecte din temele învățate, din care să extragi aleatoriu câte unul și alăturat scrie ce îți vine în minte legat de tema respectivă. Apoi verifică-te
  10. Este foarte bine sa faci pauze de delectare!

sursă foto: Internet

-Cioc, cioc! Sesiunea bate la ușă

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top