Featured

Cauza decesului celor 2 persoane care au făcut transfuzie în spitalul din Craiova

Conform unor surse apropiate anchetei, s-a stabilit, în urma autopsiei, că pacienții care au decedat vineri seara, în Spitalul Filantropia din Craiova, au suferit infarct miocardic şi respectiv insuficiență respiratorie, decesul acestora nefiind provocat de transfuziile de sânge.

Bărbatul în vârstă de 67 ani suferea și de leucemie, aceasta fiind o cauză în plus pentru deces. Despre femeia în vârstă de 81 de ani nu există deocamdată informații referitoare la alte boli de care suferea.

Specialiștii DSP Dolj au încheiat verificările la spitalul din Craiova, iar purtătorul de cuvânt al instituției a declarat că au fost respectate procedurile privind efectuarea transfuziilor. În urma verificărilor, s-a constatat că pungile de sânge au corespuns cu cele menționate în foaia de observație.

Vineri seara, s-au efectuat 12 transfuzii de sânge, iar dintre cei 12 pacienți, 6 au avut reacții adverse și 2 au decedat. În cel mult 30 de zile, se aşteaptă şi rezultatele analizelor histopatologice.

Autor: Raluca Ionescu-Heroiu

Foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top