BREAKING-NEWS

Bruxelles lovit de atacuri teroriste

22 MAR UPDATE: Geniștii continuă să detoneze controlat dispozitive improvizate. Ultima dezactivare a unui asemenea dispozitiv(o vestă explozibilă) a avut loc în aeroportul Zaventam.

UPDATE: Conform CNN, anchetatorii belgieni iau în calcul în calcul posibilitatea ca una dintre bombe să fi fost plasate într-o valiză la unul dintre terminalele aeroportului. Între cele două explozii s-ar fi auzit mai multe împușcături. Capitala Belgiei este în momentul de față la un nivelul maximum de alertă, gradul 4.

UPDATE: 4 dintre românii aflați internați în Bruxelles în urma incendiului din Colectiv au fost externați și transferați la hoteluri pentru a face loc răniților din explozii. Alți doi români răniți în Colectiv, aflați în stare gravă rămân în spitalele din Bruxelles, conform Digi24.

UPDATE: Media belgiene au emis un nou bilant. 34 de morți, peste 150 de răniți.

UPDATE: O nouă explozie a avut loc în Bruxelles. Aceasta a fost o explozie controlată în care geniștii belgieni au dezactivat un dispozitiv exploziv improvizat.

UPDATE: Premierul belgian Charles Michel a declarat că 28 de persoane au decedat în urma atacurilor din această dimineață. Acesta a îndemnat la calm și solidaritate și a sfătuit cetățenii capitalei belgiene să rămână în case.

_____________________________________________________________________________

Bruxelles: Mai multe explozii au lovit în această dimineață capitala Belgiei. Conform AFP, bilanțul în acest moment este de cel puțin 21 de morți și 35 de răniți. Exploziile au fost catalogate de autoritățile belgiene drept atacuri teroriste. 

În jurul orei locale 8, două explozii au lovit aeroportul Zaventam din Bruxelles. Un prim raport a dat 13 morți după atacurile din aeroportul Zaventam.

O nouă explozie a avut loc în jurul orei 9 în stația de metrou Maelbeek din centrul Bruxelles-ului în apropierea clădirilor oficiale ale Uniunii Europene. Explozia din stația de metrou a avut loc într-ul vagon de tren. Personalul instituțiilor europene a fost evacuat, iar întălnirile stabilite au fost anulate. Raportul preliminar oferă informații referitoare la peste 10 decedați.

Autoritățile belgiene au ridicat nivelul de alertă la gradul 4, ca urmare a atacurilor. Premierul belgian a sfătuit localnicii să stea în case. Orice tip de transport public a fost suspendat, iar aeroporturile au fost închise.

Conform AFP, securitatea a fost întărită și în Paris, în stațiile de tren, aeroporturile și stațiile de metrou. Același lucru s-a întamplat și în Frankfurt și în Londra. De asemenea, autoritățile franceze au mobilizat 1600 de jandarmi după atacurile din Bruxelles.

Autoritățile belgiene au confirmat că ambele explozii de la aeroportul Zaventam au fost înfăptuite de atacatori sinucigași.

Granița dintre Belgia și Franța a fost închisă, iar armata a fost mobilizată.

Identitatea atacatorilor nu este cunoscută în acest moment. Atacurile nu au fost revendicate.

Atacurile de la Bruxelles vin după ce Salah Abdeslam, cel mai căutat terorist din Europa a fost prins acum patru zile în Bruxelles. Conform media belgiene, acesta a confirmat după capturare că plănuia alături de o celulă aflată în capitala belgiană alte atentate teroriste.

Michael Horowitz, analist de securitate, speculează că capturarea lui Salah Abdeslam a forțat membrii celulei teroriste să acționeze din cauza fricii că Abdeslam le-ar fi putut spune autorităților belgiene cum și unde urmau să se desfășoare atacurile.

Salah Abdeslam a fost implicat în atacurile din noiembrie de la Paris. Acesta urma să se detoneze în interiorul stadionului Stade de France, însă acesta ar fi cedat nervos și ar fi fugit.

Alte dispozitive explozive ar mai fi fost găsite în aeroportul din Bruxelles, conform media belgiene, însă acest lucru nu a fost încă confirmat de autorități.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top