BREAKING-NEWS

BREAKING NEWS de la ANM: COD PORTOCALIU de furtuni în sudul României. Firea închide școlile după ora 17:00

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a rugat Inspectoratul Şcolar să ia legătura cu toate instituţiile de învăţământ ca elevii să fie acasă la ora 20:00, având în vedere avertizările meteorologice de vânt puternic şi ploi. Edilul îi roagă pe bucureșteni să rămână acasă miercuri seara, dacă nu au drumuri urgente. 

“Aş dori să adresez o rugăminte bucureştenilor. Dacă în această seară nu au drumuri foarte urgente, strict necesare, să rămână acasă, pentru că, după ora 20:00, vor începe aceste fenomene meteo extreme, vântul care va avea aspect de vijelie şi este bine să ne protejăm, chiar dacă instituţiile statului iau toate măsurile necesare în aceste situaţii”, a declarat Firea, la un comandament convocat la Primăria Capitalei.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o avertizare de COD PORTOCALIU de ploi însemnate cantitativ şi instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău, valabilă de la ora 16:00, şi a instituit COD GALBEN de furtuni pentru restul ţării, mai puţin judeţele Constanţa şi Tulcea, începând cu ora 11:00. Potrivit meteorologilor, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 – 21 septembrie, ora 6:00, în judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 de litri/metrul pătrat. Totodată, începând de miercuri, ora 11:00, restul ţării intră sub incidenţa unui Cod galben de furtuni, până joi la ora 21:00, cu excepţia judeţelor Constanţa şi Tulcea.

“În cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, căderi de grindină şi descărcări electrice”, potrivit meteorologilor. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 25 – 30 l/mp, cu precădere în nord-vestul ţării, şi în zona Carpaţilor Occidentali pe arii restrânse, de 50-60 l/mp. Temporar, vântul va avea intensificări cu viteze care la rafală vor atinge 55-60 km/h, iar în timpul ploilor vor fi rafale de peste 65-70 km/h şi vijelii.

Sursă foto

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top