Blogging

Blogul încadrat perfect în secolul vitezei

Blogul este una dintre cele mai eficente metode de globalizare a practic orice.

Nimic nu scapă blogosferei, iar în ultimă instanță poate deveni un juriu capabil să influențeze piese muzicale, filme, piese de teatru și multe altele. Istoria blogului însă, este neclară în mare parte, dat fiind faptul ca numele de blog a apărut dupa ce John Berger și-a denumit publicația online “weblog” în 1997, de unde și denumirea actuală a fenomenului.

La inceput, actualizarea se făcea manual, acum fiind automatizată de platformele care susțin opțiunea de blog, devenind o comoditate esențială pentru “secolul vitezei“.

Blog

Sursă hwhelloworld.com

Blogul ocupă locul 3 atunci cand vine vorba de investiții din partea viitorilor posesori de astfel de publicații.

Blog over facebook

Deși în topul celor mai mari branduri în socializare online se plasează evident “mamuții” Facebook, Twitter și Youtube, atunci cand vine vorba de advertising, preferabile sunt site-urile și blogurile, cu un procent de 41% din totalul reclamelor afișate pe internet.

Mulți au realizat cu timpul că atunci când vrei să îți faci auzită vocea, blogul este ce-a mai la îndemână soluție, fiind de asemenea și eficientă. Marea majoritate a bloggerilor încep cu bloguri gratuite, folosind platforme importante cum ar fi WordPress sau Blogger și peste 50% din cei care susțin o astfel de publicație își achiziționează un domeniu personalizat.

why blog

Deși două treimi din bloggeri reușesc să aibă venituri din publicații, 80% dintre aceștia au venituri anuale mai mici de 10.000$ pe an, 11% au venituri mai mari de 30.000$ pe an și mai puțin de 4% acumulează peste 100.000$ în aceiași perioadă de timp.

În mare parte, ca publicitate, se folosesc bannere pe bloguri în proporție de 60%, fiind cele mai apreciate de bloggeri și în același timp cele mai bine remunerate.

newspaper

Sursă psfk.com

Privind în perspectivă sfera online-ului, devine din ce în ce mai sigur că în scurt timp, publicațiile tipărite pe hârtie vor dispărea, de altfel un proces asteptat de mulți și apreciat de și mai mulți. Singura problemă care mai rămâne de rezolvat, este veridicitatea informațiilor care circulă pe internet.

Sunt atât de multe informații false, încât de cele mai multe ori nu poți ști dacă ceea ce citești se poate și confirma.

Până atunci, blogul, părerea personală împărtașită pe bloguri și lucrurile spuse din proprie rațiune, își fac treaba nesperat de bine.

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top