Blogging

Marian Godina – Interviu pentru Hyperflash

Marian Godina  este cu siguranţă cel mai cunoscut poliţist din România. El a devenit popular în rândul internauților datorită farmecului său de a povesti întâmplările de la serviciu într-un mod extrem de amuzant.

interviu marian godina

Cel mai popular polițist a atras pentru prima dată atenția prin povestirea despre Petrică, un cetățean turmentat, dar foarte simpatic, care provoacă un accident cu maşina- de acolo începe întreaga aventură. Au urmat “Costică şi pepenii”, “IEL și IA” sau “Fiola alcoolscop”. Acestea şi multe altele fac parte din portofoliul de bloger ale lui Marian Godina, deși nu-i place să se prezinte așa.

“Omul Legii” din Braşov are un simţ al umorului incredibil, motiv pentru care în doar câteva luni a strâns aproape 120.000 de fani pe reţelele de socializare.

Deşi a devenit cel mai cunoscut poliţist din România, Godina se declară un om normal al cărui obiectiv este acela de a demonstra că poliţiştii sunt mai multe decât nişte persoane îmbrăcate în uniformă care se plimba în Logan.

Cum a început să scrie, ce părere au apropiaţii despre activitatea sa, dar şi ce obiective are pentru viitor Marian Godina, în interviul următor.

– Aţi devenit cunoscut pe internet datorită modului amuzant în care relataţi întâmplări de la serviciu. De unde această idee de a face cunoscute poveştile pe o reţea de socializare?

Am considerat că oamenii ar trebui să cunoască şi altă latură a meseriei de polițist, să vadă în polițişti ceva mai mult decât nişte persoane în uniformă care se plimbă într-un Logan şi nu fac mai nimic toată ziua. Scriam doar pentru un cerc restrâns de prieteni pe care îi aveam pe Facebook şi recunosc că nu anticipasem că acele întâmplări vor deveni virale.

– De unde vi se trage talentul pentru scris?

Mi-a plăcut întotdeauna să citesc şi cred că astfel am căpătat un vocabular care mă ajută să mă exprim destul de uşor, dar cred că talentul în sine e nativ, caracteristic zodiei fecioarei.

-Aţi început să scrieţi recent sau este o  pasiune mai veche?

Mai scriam poezii fetelor. Nu aveam maşini, haine de firmă sau bani, încercam să țin şi eu pasul cu concurența cumva.

– Ce părere au familia, prietenii şi colegii de iniţiativa dumneavoastră?

Colegii nu sunt foarte impresionați, lor nu li se pare nimic nou sau interesant ceea ce citesc la mine. Sunt plini şi ei de astfel de experiențe. Prietenii au mereu şansa să le povestesc live ce mi s-a mai întâmplat, la fel şi familia.

-În jumătate de an de la lansare, pagina de facebook a strâns aproape 120.000 de aprecieri. Cum vă simţiţi să ştiţi că aţi prins la public într-un timp atât de scurt?

E un sentiment pe care nu îl pot denumi printr-un cuvânt, e ceva ce nu am mai simțit până acum. Cel mai mult mă bucură mesajele în care oamenii îmi spun că de când m-au descoperit, văd cu alți ochi polițiştii.

– Prima poveste pe care am citit-o este cea despre Petrică. Ce mai face Petrică?

Cu Petrică m-am mai întâlnit de câteva ori, era cu un scuter ultima dată. E bine, sănătos şi a ținut să-mi spună că nu a mai condus băut.

Care întâmplare din cele amintite pe blog vi s-a părut atât de amuzantă încât nu o s-o uitaţi nici peste 30 de ani?

Povestea care m-a impresionat cel mai mult a fost cea cu pepenii lui Costică. Întâmplarea aceea m-a trecut prin toate stările posibile. Trebuie să o citiți şi veți înțelege de ce spun asta.

Vi s-a schimbat viaţa de când aţi devenit persoană publică?

Mi-am descoperit noi rude despre a căror existență nu ştiam. (Aici râde).

– Ce face politistul-blogger Marian Godina în timpul liber? Ce hobby-uri are şi cu echipa ține?

Blogger e un cuvânt cam pretențios. Pe Facebook trebuia să aleg o profesie la crearea paginii iar cea de polițist nu era, de aceea am ales blogger. În timpul liber merg la sala de forță. E locul în care mă detaşez de tot. Îmi place Steaua, dar nu pot spune că sunt microbist.

– Ce planuri aveţi de viitor?

În viitorul apropiat mi-am propus să public o carte, mai ales că sunt mulți care mă îndeamnă să fac asta. Pe plan personal, dacă mă ajută Dumnezeu, nu mă-nsor nici la anu. (și aici râde).

– În încheiere, un mesaj pentru publicul dvs.

Le mulțumesc pentru întreaga susținere, pentru aprecieri şi pentru comentarii. Sunt mulți care îmi trimit mesaje şi îmi cer să nu mă schimb. Le transmit că nu am fost niciodată încrezut şi nici această notorietate nu m-a schimbat în vreun fel. Mai pe româneşte, nu mi-au crescut gradele deloc, nici măcar cele de pe umăr. (Normal că și aici rade).

Foto: Facebook

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top