Externe

200.000 de sisteme informatice au fost atacate de hackeri

Directorul Europol, Rob Wainwright, a atras atenția că lumea se confruntă cu o intensificare a atacurilor cibernetice. Anunţul vine după ce peste 200.000 de sisteme informatice din 150 de țări au fost afectate vineri, anunță BBC News online.

Mai mulți experți în securitate cibernetică, dar și  șeful agenţiei UE pentru cooperare în materie de aplicare a legii sunt de părere că astfel de incidente sunt iminente, un astfel de atac putând avea loc chiar mâine.  

“Un nou (atac informatic) va fi lansat (…) foarte probabil chiar luni” estimarea a fost făcută de MalwareTech, cercetătorul britanic, care în mod accidental a oprit atacul cibernetic de vineri.

Atacurile informatice de vineri au avut loc în peste o sută de țări, printre care SUA, Marea Britanie, China, Rusia, Vietnam, dar și România. În vizorul acestor atacuri au fost: Serviciul Naţional Medical din Marea Britanie, Ministerul rus de Interne, compania spaniolă de telecomunicaţii Telefonica, firma americană de curierat FedEx, grupul francez Renault şi alte sute de companii şi instituţii din întreaga lume.

Sursă foto:

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top