Sport

ASA Târgu Mureș este noul lider din Liga 1

Captură1Cele mai bune echipe ale Ligii 1 și-au dat întâlnire în cel mai tare meci al sezonului. Steliștii cu un punct avans, tânjeau la o victorie care să-i distanțeze, din nou, în fruntea clasamentului. De cealaltă parte, cei de la ASA sperau în propriul triumf. Primii s-au înșelat, secunzii nu. Foștii secunzi, defapt, căci noii deținători ai cheii lacătului Ligii 1 sunt târg mureșenii. Un lacăt ce va fi deblocat abia peste cinci etape, când se va afla noua campioană a României.

Ambele echipe au început meciul în forță, care mai de care întrecându-se în ratări. Mai întâi, Bumba reia peste poartă lui Arlauskis, Prepeliță urmează exemplul rivalului și trimite pe lângă poartă din corner.
Cei doi portari sunt pe fază, Arlauskis reține șutul lui Voiculeț, iar Stăncioiu blochează șutul puternic al lui Chipciu.
Singurul gol al partidei a venit în minutul 37. Cornerul oaspeților îl găsește pe Zicu, omul potrivit, la locul potrivit.
Prima repriză se încheie cu acțiunea lui Țucudean care trimite spre poarta apărată de Stancioiu, însă acesta prinde fără emoții. Repriza secundă a fost dominată de trupa lui Gâlcă, dar scorul a rămas neschimbat.

Sub privirile a aproximativ 15.000 de spectatori, ASA Târgu Mureș reușește cea mai importantă victorie în fața roș-albaștrilor și preia șefia clasamentului. Asta se întâmplă după ce la începutul returului, echipa lui Liviu Ciobotariu se afla la 13 lungimi în spatele Stelei.

Mai sunt de disputat cinci partide până la finalul sezonului, iar două puncte stau între cele două combatante la titlu.
Steaua vrea cu orice preț să devină campioană pentru al treilea an consecutiv, iar pentru asta trebuie să mai treacă prin niște probe de foc. Duminică, pe Național Arena, se va disputa “eternul derby” cu marii rivali din Ștefan Cel Mare, urmând ca apoi să dea piept cu Chiajna, Brașov, Botoșani și Iași.

Dacă Steaua nu i-a putut învinge pe cei de la Târgu Mureș, își vor trimite sâmbătă “echipa a doua”. Mureșenii au meci cu Viitorul. Celelalte echipe cu care se vor mai confrunta sunt: Gaz Metan, Petrolul, Astra și Oțelul.

La conferința de presă de la finalul partidei, Liviu Ciobotariu a comentat:
“A fost un meci greu. Din partea noastră am făcut un meci bun, tactic, i-am lăsat să construiască, dar ne-am închis foarte bine.  Vreau să-mi felicit jucătorii pentru atitudine și dăruire. Le-am propus să demonstrăm că poziția în clasament nu este una oarecare”.

Antrenorul a mai ținut să puncteze că “indiferent de rezultat, lupta nu este incheiata”. Întrebat care este secretul succesului, acesta a spus că “munca de zi cu zi, implicarea și seriozitatea. Victoriile ridică moralul”.

Iată și declarația antrenorului Stelei, Costel Gâlcă:
“A fost un joc care ne-a creeat ocazii, dar nu le-am fructificat. Trebuie să recunoaștem că jocul nostru nu mai este cel din tur și suntem obligați să câștigăm cele cinci partide ramase”.
Întrebat cine crede că este responsabil de situația Stelei, acesta și-a asumat în totalitate răspunderea.

Echipele de start:
Steaua: Arlauskis – Rîpă, Varela, Toşca, Guilherme – Prepeliţă, Bourceanu – Popa, Chipciu, Tănase – Ţucudean
ASA: Stăncioiu – Feussi, M. Constantin, Bejan, Sepsi – G. Mureșan, N’Doye – Bumba, Voiculeț, Zicu – Axente.
Foto: facebook ( FC Steaua Bucuresti)

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top