Sport

Steaua s-a impus cu 3-1 în derby-ul cu Dinamo

Duminică seară, cel mai mare stadion al țării a găzduit derby-ul dintre cele două mari rivale: Dinamo și Steaua.

În afară de bucuria unei victorii în fața marilor adversari, roși-albii sperau că printr-un eventual succes ar îndepărta formația lui Gâlcă de câștigarea titlului. Doar că rezultatul final a modificat planurile “cainilor”. Echipa din Ghencea a învins cu 3-1 și rămâne fără înfrângere în fața dinamoviștilor din 2011.
Prima repriză a fost una destul de slabă, fără mari ocazii de ambele părți, singurele aspecte importante de amintit constă în șutul lui Nicușor Stanciu din zece metri și cel al lui Lazăr din prelungiri.
În debutul reprizei secunde, arbitrul Cristi Balaj a interupt partida din cauza torțelor și fumigenelor aruncate pe gazon de suporterii dinamoviști. Arlauskis a fost primul care s-a îndreptat spre marginea terenului, amenințat de un obiect aruncat din peluză. Centralul a trimis jucătorii la vestiar pentru zece minute. În acest timp, Ionel Danciulescu, fostă glorie în Ștefan Cel Mare, actualmente oficial dinamovist, i-a rugat pe suporteri să înceteze cu materialele pirotehnice pentru a nu trimite judecata meciului la masa verde.

muie

 

În cele din urmă, după aproximativ 20 de minute, meciul a reînceput din minutul 65.

Cea de-a doua repriză a adus și cele patru goluri: trei în poarta lui Marc și unul în cea a goalkeeperului stelist.
Scorul a fost deschis în minutul 77 prin golul marcat de Nicușor Stanciu din penalty-ul scos de Chipciu în urma faultării de către Bărboianu. Două minute mai târziu, același Nicușor Stanciu a făcut 2-0 printr-un șut bine lucrat de la 17 metri. În minutele 90+15, băieții lui Flavius Stoican au reușit golul de onoare prin Elhamed. Tabela de marcaj a fost închisă în minutele 90+23 de Prepeliță care a înscris tot din penalty.
Sub privirile a 25.863 de spectatori, conform dolcesport.ro, Steaua reușește a-41-a victorie în fața roși-albilor și rămâne la distanță de două puncte de târg-mureșeni care conduc clasamentul Ligii 1. Aceștia au trecut cu 6-1 de trupa lui Gică Hagi, Viitorul.

“M-am bucurat la început de atmosfera creată de suporterii dinamovişti, dar fără acele petarde. Dacă nu existau totul era perfect. Bine că s-a terminat aşa. Mă bucur că am câştigat acest meci pe teren, nu în altă parte. Galeria te poate împinge la victorie, suporterii trebuie să fie alături de echipă pentru că jucătorii au nevoie de ei”, a spus antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, informează mediafax.

“Am gândit meciul ca şi strategie să facem o primă repriză foarte bună, am fost aproape, iar apoi, prin introducerea unor jucători să menţinem dominarea. Am crezut că putem să câştigăm astăzi, au venit însă acele momente pe care nu le-am gestionat cum trebuie. Am luat gol prin pătrunderea unui adversar pe lângă mai mulţi jucători de-ai noştri, apoi a venit golul doi, am încercat să revenim, dar a fost prea târziu. Nu m-am gândit că se va întrerupe meciul definitiv, nu căutăm scuze acum, singurii care ne-au bătut astăzi suntem noi. Noi suntem vinovaţi, nu vreau să dau vina pe arbitraj. Durerea mea cea mare este că s-au întâmplat lucrurile de care voiam să ne ţinem departe. Eram încrezători, dar în timpul meciului au fost acele momente pe care nu le-am gestionat. Dinamo a pierdut astăzi pe momente negestionate cum trebuie. Mi-e ciudă că facem totul ca la carte şi pierdem pe aceste greşeli”, a comentat la finalul meciului Flavius Stoican.

Echipele de start:
Dinamo: T. Marc – Bărboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip – Nedelcearu, M. Cristescu – Matei, Alexe, Lazar – Niculae
Steaua: Arlauskis – Râpă, Varela, Toșca, Guilherme – Prepeliță, Breeveld – Popa, Stanciu, Tănase – Chipciu.

Foto: mediafax

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top