Diverse

Ultimul trib de canibalii, tribul Korowaii

Paul Raffaele a călătorit câteva zile bune prin jungla umedă în căutarea tribului Korowai. Este aproape ultimul trib care practică canibalismul.

Unii korowaii sunt periculoși. Aceștia amenință să ucidă pe oricine le calcă perimentrul. Unele clanuri de canibali se tem de cei cu “pielea palidă” numindu-i pe străini laleo (“demoni- fantomă”).

Tribul are foarte puține cunoștințe despre lumea din exterior și se luptă deseori între ei. Aceștia ucid și îi mănâncă pe cei acuzați de vrăjitorie pe care îi numesc khakhua.

„Răzbunarea face parte din cultura noastră, așa că atunci când khakhua mănâncă o persoană, oamenii mănâncă khakhua”, tranmite Kilikili, celebrul ugigator de khakhua.

Rata mortalității este una ridicată, dat fiind faptul că aceștia nu au medicamente. Se știe că Noua Guinee are un climat umed, cald și ploios. Un mediu prielnic pentru tarantule uriașe, șerpi ucigași și microbi letali. “Oamenii trăiesc rar până la vârsta mijlocie, nu au cunoștințe despre virusuri, și cred că o moarte misterioasă este cauzată de vrăjitori.

Membrii tribului se estimează a fi în jur de 4.000, împrăștiați peste tot în jungla din Noua Guinee, Indonesia.

Sursa Foto: Playtech.ro

Ultimul trib de canibalii, tribul Korowaii

Cele mai citite

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top