Seriale

Lucifer – nu e dracu’ chiar atât de negru

Lucifer” este noul serial produs de studiourile FOX, care a avut premiera pe 25 ianuarie 2016.

Serialul are la bază benzile desenate “The Sandman“, create original de Neil Gaiman în 1991 și continuate mai târziu de Mike Carey și publicate de DC comics.

Lucifer

 

Sinopsis:

Lucifer Morningstar (Tom Ellis), îngerul izgonit de Dumnezeu în iad, a decis să își ia o vacanță și să se mute în Los Angeles pentru a se distra.

De aici începe nebunia, Lucifer o întâlnește pe Cloe Decker (Lauren German), o polițistă care îl face să își conteste identitatea. Dintr-o dată, Diavolul se întreabă cine este și care este rolul imortalității sale. Cu ajutorul lui Cloe, acesta devine consultant pentru Departamentul de Poliție din Los Angeles și încercă să pedepsească răufăcători cu ajutorul legi.

Plecarea Diavolului din Iad nu este o veste foarte bună pentru fratele său, îngerul Amenadiel (D.B Woodside). Acesta face tot posibilul să îl convingă pe Lucifer să își ocupe locul de drept, deoarece atât timp cât Lucifer se afla pe Pământ, Amenadiel este forțat să aibă grijă de Iad și de toți demonii aflați acolo.

Interesant este că în timp ce fiul preferat al Domnului, Lucifer, își regăsește bunătatea, Amenadiel, în disperarea sa de a nu deveni Protectorul Iadului, începe să decadă, așa cum odată a făcut-o și Lucifer.

Organizația One million moms a scris o petiție pentru ca acest serial să nu fie difuzat de Fox pentru că, spun ei, “Lucifer” îl prezintă pe Lordul Întunericului într-o manieră “prea pozitivă”, total diferită de cum ne-a fost prezentat de-a lungul timpului. Reacția lui Neil Gaiman a fost:

“Ah. Parcă a fost ieri (deși a fost 1991) când asociația “Concerned Mothers of America” a anunțat că vor boicota benzile desenate Sandman pentru că are ca personaje, lesbiene, gay, bisexuali și transexuali. A fost Wanda, cea care le-a supărat cel mai mult: ideea de transexualitate prezentă în benzile desenate… Ne-au spus că vor opri boicotul împotriva benzilor desenate dacă vom scrie o scrisoare pentru American Family Association, cu promisiunea de a reface formatul benzilor desenate.

Mă întreb dacă au observat, că nu a mers nici data trecută…”

fox_Lucifer_L102_hulu

Deși “Lucifer” este bazat pe povestea scrisă de Neil Gaiman, producătorii serialului au declarat pentru CinemaBlend:

Dacă te aștepți să vezi în Lucifer, benzile desenate, nu o să se întâmple. Renunță!“- D.B Woodside (arhanghelul Amenadiel).

Len Wiseman, producătorul executiv, a explicat publicului că serialul se va concentra pe viața Diavolului pe Pământ, spre deosebire de personajul din “Sandman“, care călătorește în diferite dimensiuni ale realități. “Lucifer” este cu totul diferit, mai ales că acum se produce și filmul “Sandman“, care îl are drept protagonist pe Joseph Gordon-Levitt.

Se pare că serialul produs de FOX promovează ideea de responsabilitate. Potrivit celor transmise de ei, oameni trebuie să își asume responsabilitatea pentru propriile păcate. “Dracul nu este chiar atât de negru” și nici nu este interesat să conducă omenirea spre pierzanie- asta facem noi înșine, fără ajutorul nimănui.

 

 

Platforma Hyperflash a fost creată în anul 2010 ca urmare a implementării proiectului european JOBS – Jurnalismul Ocupație în Beneficiul Societății – POSDRU 60881.

Copyright © 2010 Hyperflash.ro | 2021

To Top